Gå til sidens hovedinnhold

Pressen elsker Havhotellet

Artikkelen er over 12 år gammel

Anna og Jon Aga er attraktive intervjuobjekter. Nå får hotellet i havgapet tre sider i Aftenpostens A-magasin.

Det har vært hektisk aktivitet på Vega Havhotell i sommer. Stadig flere har hørt om hotellet i havgapet med den utsøkte maten og den flotte beliggenheten. Mange ringer for å bestille overnatting og i den mest hektiske ferieavviklingen gløder telefonen.

Food and Travel

Dette har vekket pressen også i hovedstaden. I denne uka har en journalist og en fotograf fra Aftenposten viet Anna og Jona Aga spesiell oppmerksomhet.

– De skal lage tre sider om oss i A-magasinet, sier Anna og stråler som en sol samtidig som hun holder tre fingrer i været.

Det er stort for det jordnære ekteparet som driver havhotellet meget godt. De legger til at hotellet også skal nevnes i reisemagasinet til den samme avisen, men der vil hovedfokuset være på NRK Dramas storsatsning Himmelblå og verdensarvområdet. Dette vil være tilgjengelig for Aftenpostens lesere i september.

I tillegg har den kjente forfatteren og globetrotter Arild Molstad, som er en av Norges mest bereiste fotojournalister, meldt sin ankomst i høst. Han arbeider dessuten som rådgiver for UNESCO, FNs senter for verdensarv og skal skrive om hotellet og verdensarven. Det skal også det prestisjetunge engelske bladet Food and Travel Magazine. De skal lage en tresiders reportasje i høst om hotellet og kokkekunstene til Aga.

Utvider kapasiteten

Nå planlegger det driftige ekteparet utvidelse med fem små nordlandshus. Disse skal stå i nærheten av hotellet og ved dammen som ligger foran hovedbygningen.

– Vi har av og til kapasitetsproblemer og etterspørselen har begynt å bli stor. Vi vil ikke utvide med hotellrom for det har vi ikke bruk for sånn sett, forklarer Jon Aga.

Derfor har han sammen med kona besluttet å bygge nordlandshusene der hvert hus skal bestå av to boenheter med to soverom i hver enhet. Dette gir ti boenheter med til sammen 20 senger.

– Her skal det være kjøkken slik at gjestene kan klare seg selv. Vi vil også kunne benytte husene som hotellrom når det er behov for dette, sier Aga.

Han har ingen kostnadsoverslag på planene ennå. Han avventer tegninger fra arkitektfirmaet før han legger byggeprosjektet ut på anbud. Målet er at husene skal være på plass våren 2010.