Potetselger blottet seg på Bygger'n

Artikkelen er over 10 år gammel

En 52 år gammel potetselgende vestlending fant det for godt å vise fram sine edlere deler for ei kvinne på Bygger'n i Sømna. Nå må han møte i retten.

DEL

Og det er ikke alt. Vestlendingens ferd på Helgeland har resultert i to siktelser og to bøter på til sammen 12.000 kroner.

Må i retten

Det startet med at 52-åringen fredag den 26. september i fjor nektet å fjerne seg fra parkeringsplassen til Rema 1000 på Nyrud i Mosjøen. Mannen drev med salg av poteter på plassen, og unnlot å etterkomme politiets pålegg om å forlate stedet, til tross for at pålegget ble gitt muntlig flere ganger, og til slutt skriftlig. Dermed ble vestlendingen siktet etter brudd på politiloven, og ble ilagt ei bot til statskassen på 6.000 kroner, eller hvis boten ikke betales fengsel i 12 dager.

Potetsalg

Også da mannen var innom Bygger`n på Brekkeidet i Sømna den 14. november, havnet han i klammeri med Norges lover. Ifølge politiet "kneppet han opp buksen sin og viste fram sin penis" for en kvinne. Etter det Helgeland Arbeiderblad kjenner til var det også her snakk om potetsalg. Mannen skal ha spurt noen kunder om de var interesserte i å kjøpe potet, og kvinnen skal ha spurt etter størrelsen på poteten. Det var da vestlendingen skal ha kneppet opp buksa. 52-åringen er på bakgrunn av episoden siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 201, "for i ord eller handling å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd overfor noen som ikke hadde samtykket til det". Også her ble han ilagt ei bot på 6.000 kroner, eller fengsel i 12 dager.

Mannen skal ha benektet å vedta bøtene, og møter i Alstahaug tingrett i Mosjøen onsdag den 14. januar.

Artikkeltags