Politiet etterlyser øksemannen

Artikkelen er over 11 år gammel

Mannen som gikk berserk med øks i huset til ei 84 år gammel kvinne i Mosjøen i natt er blond og i 20-årene.

DEL

Politibetjenter har snakket med alle naboer til huset til den eldre kvinnen i dag tidlig. Gjerningsmannen, som er beskrevet som en mann i 20-årene, er fortsatt på frifot.

En politipatrulje var i dag tidlig i gang med å undersøke ei knust dør på Kroverten-bygget i Mosjøen, da et avisbud tok kontakt. Budet fortalte at et hus like i nærheten hadde mange knuste vinduer. Patruljen undersøkte huset, og kom etter hvert i kontakt med beboeren, en forskremt og nedkjølt kvinne på 84 år.

Hun fortalte at det hadde vært en mann i huset hennes flere ganger i løpet av natten. Han hadde utført omfattende skadeverk på inventaret, og knust både inngangsparti og vinduer til huset. Politietterforskere mener det er nærliggende å tro at mannen har brukt øks til å gå berserk i boligen.

Bortsett fra at kvinnen var nedkjølt og redd, hadde hun ikke tegn til ytre skader. Hun er fraktet til sykehus for undersøkelse.

Politiet jakter nå på gjerningsmannen, og har gått dør til dør i området for å sanke vitneobservasjoner.

Politiet har ennå ikke lykkes å pågripe noen etter dramaet i natt, og håper vitner kan ha sett noen som passer beskrivelsen som den 84 år gamle kvinnen har kommet med.

Hvit og blond

– Den vi søker etter er en hvit mann i 20-årene. Han er blond og hadde i natt på seg en brungrå hettegenser med lyse felt under armene og over ryggen. Han hadde også på seg ei lys bukse og ei hvit lue med sorte striper på, sier jourhavende jurist Jonas Nerdal i Helgeland politidistrikt.

Hvis noen har sett en mann som passer til beskrivelsen, bes de ta kontakt med politiet på Helgeland.

Informasjonen om gjerningspersonen kommer fra den 84 år gamle kvinnen som politiet har hatt en ny prat med på sykehuset i ettermiddag. Kvinnen var nedkjølt og forskremt da politiet kom over henne i boligen i dag tidlig. Hun var ikke fysisk skadet av dramatikken i bolighuset, men måtte til sykehuset for en sjekk.

Kom igjen

Til politiet har kvinnen fortalt at mannen var ved huset hennes flere ganger i natt.

– Han var først to ganger på stedet og knuste ruter. Den tredje gangen kom han inn i huset og gikk løs på inventaret. Den fornærmede kvinnen skal før dette ha gitt seg til kjenne overfor gjerningsmannen, sier Nerdal.

Politiet har tidligere uttalt det som nærliggende å tro at mannen har brukt øks til å ødelegge inventaret i huset. Nerdal betrakter saken som alvorlig, men noe pussig.

– Vi har ikke funnet bevis for at han har stjålet noe i huset. Det eneste motivet vi nå ser er skadeverk som er alvorlig nok. Men det er alvorlig at han tar seg inn i hus hvor det bor folk for å begå denne typen handlinger, sier Nerdal.

Artikkeltags