Pendler med make-up

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Solvår Hegge har mye sminke i bagasjen. Hun satser på eget firma med permanent make-up – i Oslo og Mosjøen.

DEL

– Permanent make-up legges på øyebryn, som eyeliner og på lepper. Det passer veldig bra for dem som mangler hår, eller har arr og skader i ansiktet. Men de fleste er damer som ønsker å få mer farge.

– Er ikke dette litt jåleri?

– Nei. For noen år siden torde ikke folk å fortelle at de hadde permanent make-up, men nå er det like vanlig som å farge håret. Jeg forsterker bare det kundene allerede har fått utdelt fra naturen sin side, sier Hegge.

Pendling

Solvår Hegge er utdannet hudterapeut og linergist, har etterutdanning innen teknikk og fargelære og var med på oppstarten av Clinicque 2000. Det siste halve året pendlet hun mellom Mosjøen og diverse klinikker på Majorstua. Nå har hun sagt opp jobben ved Estetique og starter opp hos Bjørgs Helsesalong i Mosjøen. Samtidig fortsetter pendlertilværelsen til Oslo annen hver uke.

– I tillegg blir jeg en dag i Bodø og en dag på Værnes, forteller Solvår.

– Er det slitsomt?

– Nei, det er kjempeartig. Jeg får brukt det jeg kan i et utrolig godt arbeidsmiljø. Dessuten liker jeg at det er litt fart rundt meg, smiler hun.

– Hva er permanent make-up?

– Ei tatovering som holder i tre til fem år. Den påføres direkte på huden med tynne nåler og inneholder kun naturlige mineraler. På øyebryn føyer hårene seg inn i make-upen og det ser helt naturlig ut.

Permanent make-up betyr altså at man slipper annen sminke enn en dæsj mascara. Men tatoveringen koster fort noen tusenlapper.

– Både utstyr og farger er veldig kostbart, begrunner Solvår.

Tatovering

Hegge har 18-årsgrense på permanent make-up, og de fleste kundene hennes er kvinner fra 25 år og oppover. Ei dame på 84 år er den eldste – så langt.

– Har du menn som kunder?

– Nei, det er noen som har ringt, men ikke dukket opp.

En konsultasjon tar to timer, og etter ei stund må kunden tilbake for refill.

– Selve tatoveringen er ubehagelig, men jeg bruker bedøvelseskrem, forsikrer Hegge.

Foruten permanent make-up holder Solvår lynkurs i sminking og make-up kvelder for små grupper og motebutikker. Samtidig snapper hun opp tips i Oslo, og tilbyr spesialbehandlinger innen hudpleie.

– Men det er tatovering som ligger mitt hjerte nærmest. Nå får jeg disponere tida mi selv og jobbe med det på heltid.

– Er det marked for permanent make-up i Mosjøen?

– Ja, absolutt. Jeg har fullt opp i Oslo, og håper å få det til her også, sier Solvår som allerede har fått føling med markedet. Men det blir ikke aktuelt å satse for fullt på en plass – verken i Mosjøen eller Oslo. Permanent pendling er ypperlig kombinasjon med permanent make-up.

Artikkeltags