Bjørn-Ivar Blix er lufthavnsjef i både Brønnøysund og Sandnessjøen. Han legger ikke skjul på at terminalen i Brønnøysund har gått ut på dato, og at Avinor derfor utreder muligheten for å bygge ny terminal like sør for det forholdsvis nye kontrolltårnet. Idéen har utviklet seg over flere år, og nå er det bevilget 2,5 millioner kroner til et forprosjekt. Bjørn-Ivar Blix regner med at han i månedsskiftet februar-mars kan fortelle mer detaljert om prosjektet. Foreløpig eksisterer ingen tegninger, og Blix ønsker foreløpig ikke å si noe om kostnader eller størrelse på nybygget.

Utgått på dato

– Det er lite som er konkret akkurat nå. Vi må utrede hvilke behov vi og leietakerne har. Vi kan ikke bygge større enn vi behøver. Det er mange brikker som skal falle på plass, og det er helt urealistisk at noe står ferdig i 2005, sier Bjørn-Ivar Blix.

– Hva feiler det gamle terminalbygget?

– Det er i så dårlig forfatning at vi velger å bygge nytt i stede for å restaurere. Terminalbygget er gått ut på dato. Det er altfor gammeldags, for eksempel i forhold til trafikkmengden, sier Blix.

– Er arbeidssituasjonen vanskelig for de ansatte?

– Nei, ikke vanskelig, men heller ikke optimal. Det er trangt både for ansatte og publikum, spesielt nå som deler av bygget brukes til sikkerhetskontroll, sier Blix.

Midlertidig kontroll

Nå for tida minner Brønnøysund Lufthavn mer om en byggeplass enn en flyplass. Skillevegger er satt opp, og passasjerer blir sluset fram mellom finerplater når de skal sikkerhetssjekkes. På veggen henger et oppslag som varsler om systematisk kontroll. «Julegaver vil bli åpnet» står det skrevet.

Et nytt midlertidig anlegg for sikkerhetskontroll er underveis. Det monteres portal med metalldetektor, og bagasjeskanning.

– Vi tar sikte på å ha det klart før jul, men fristen er 1. januar 2005. Vi tar i bruk den sørlige delen av terminalbygget, og setter opp et utbygg til Norsk Helikopter. Dette blir provisorisk, men vi ønsker å gjøre kontrollen så brukervennlig som mulig, sier sjef ved Brønnøysund Lufthavn, Bjørn-Ivar Blix.