Markus Wang Benjaminsen, Karita Lund Kvalfors og Vetle Selbæk Pedersen har ikke hørt om episoden der noen elever som ville gjøre lekser måtte forlate skolen. Det er ikke en sak som diskuteres blant elevene. Lekser er derimot en velkjent sak.

– Den beste tida å gjøre lekser er om ettermiddagen. Det er ikke lurt å drøye for lenge utover kvelden, er de tre enige om. Målet er å komme i seng før klokka tolv.

Elevene hadde tilbud om leksehjelp på barneskolen og synes det kan være en god ide også på ungdomsskolen.

– Det er ikke alle som kan få leksehjelp heime. Særlig matematikken kan være vanskelig, sier Vetle som legger til at han er heldig som har pappa som er lærer.

– Jeg får god hjelp hos han, så lenge det ikke er naturfag da, sier 15 åringen med et smil.

Dørene stenges

Rektor Trond Indergård (bildet) har heller ikke hørt om episoden som er utgangspunktet for at saken kommer opp i kommunestyret.

– Jeg har ikke registrert noe ønske hos elevene om å sitte på skolen og gjøre lekser om ettermiddagen. Av ymse årsaker er det en del elever som sitter i allrommet etter skoletid. Noen venter på skyss. Når klokka nærmer seg tre blir de gjort oppmerksom på at dørene snart blir lukket. Det skjer automatisk på alle inngangene. Etter klokka tre må man ha nøkkelkort for å komme inn, sier Indergård.

Skolen har ikke lansert nye regler om bruken av skolen om ettermiddagen i kjølvannet av rakettsaken.

– Vi er lite glad for at elever sitter i klassebasene når vi ikke har tilsyn med ungdommene. Men jeg kan aldri huske at vi har jaget noen, sier Indergård.

Ekstra ressurser

Rektoren hilser velkommen et vedtak i kommunestyret som gir skolen ekstra ressurser.

– Et slikt vedtak vil være veldig velkomment. Med tilsyn kan vi ha skolen åpen etter klokka tre om ettermiddagen.

– Hva med leksehjelp?

– Da blir det snakk om et pedagogisk tilbud, og det har vi i hvert fall ikke ressurser til innenfor dagens rammer. Da må politikerne finne ekstra penger, sier Trond Indergård.

Dermed blir det opp til kommunestyret å oppfylle elevenes drøm om åpen skole og leksehjelp om ettermiddagen. Debatten kommer i kommunestyret 3. februar.