Omfattende E6-arbeid

Artikkelen er over 8 år gammel

Tidligst tirsdag morgen kan trafikken gå som normalt på E6 i Svenningdal.

DEL

- Vannstanden har stabilisert seg og er på retur. Men det har begynt å regne så vi er litt usikker på hvordan det utvikler seg, sier Ole-Johan Bogfjellmo, seksjonsleder i Statens vegvesen.

Søndag kveld ble veien stengt på to plasser i Svenningdal. Blåfjelldalselva flommet over E6 ved Hageflækken hundepensjonat og gjorde veien ufremkommelig.

Litt lenger nord i Svenningdal gravde Grasdalsbekken seg tvers gjennom E6 og etterlot seg en ca åtte meter åpen glippe i veien.

Vannmengdene steg i rekordfart etter et voldssomt lokalt tordenvær søndag.

Omkjøring

Det er omkjøring via Fv 27 (Villmarksveien via Fiplingdal).

Kjøretøy tyngre enn 7,5 tonn får imidlertid ikke kjøre denne strekninga på grunn av veistandarden. For disse kjøretøyene er det omkjøring via fylkesvei 76, 17 og 78 (Tosenveien, ferje Horn - Andalsvågen, ferje Forvik - Tjøtta, fylkesvei 78 fra Sandnessjøen til Mosjøen og innkjøring på E6 på Halsøy i Vefsn).

- Også i Fiplingdal er vannet på retur så vi forventer at trafikken der vil gå som normalt for den øvrige trafikken, sier Bogfjellmo.

Veiarbeid

Omfattende utbedringer må til for å få E6 kjørbar igjen.

- Vi må kjøre på masse og legge nye rør. De nye rørene kommer fra Trondheim i ettermiddag, sier Bogfjellmo som har 12-15 mann i arbeid i Svenningdal.

Artikkeltags