Odin skal nøste den røde tråden

KOMMER: Klaus Joacim Sonstad skal lose neste års Sigridkongress trygt i havn. (Foto: NRK)

KOMMER: Klaus Joacim Sonstad skal lose neste års Sigridkongress trygt i havn. (Foto: NRK)

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Det blir Klaus Joacim Sonstad, bedre kjent som Odin Jensenius, som skal føre an under Sigridkongressen i 2009. Han har fått utdelt en rød tråd fra dugnadsgruppa.

DEL

– Tilhørighet, samhold og omdømme. Vi krangler litt om det er den røde tråden eller undertittelen, men det vil vise seg gjennom alle foredragene på kongressen, forklarer Sissel Hesjedal. Hun mener alle foredragsholderne de har fått tak i vil komme innom denne røde tråden på et eller annet vis. Kongressen er kun for Helgeland, men det vil ikke si at foredragene kun må handle om dette.

– Vi trenger impulser utenfra for å bli mer beviste. Klaus Sonstad har for eksempel hatt mye med samhørighet å familie å gjøre i nrk-programmet "Kos eller kaos", sier Hesjedal.

Andre foredragsholdere er Sjur Dagestad, professor i innovasjon ved NTNU i Trondheim. Han er blant annet den første som ble tildelt Reodorprisen i 1994 for utvikling av fakkeltenneren for Statoil. Siri Kobberød kommer også. Hun eier og driver Sæterstad gård ved Mosjøen sammen med sin mann. Her har de fisk og geit, og utvikler både geitost og rakefisk. BPs lokale representant, Knut Kuslid, vil også holde et foredrag om det å ha et godt omdømme og det å være bevisst sitt samfunnsansvar i Nordland. I tillegg kommer norsk/somaliske Sofia Yusuf Abdi. Hun er kjent for sitt arbeid med å få fram kunnskap rundt omskjæring av jenter.

– Vi har også et navn til på blokka, et mulig stjernenavn, men det kan vi ikke si ennå, sier Mona Vistnes. Damene håper også denne kongressen blir en like stor suksess som de tidligere to årene.

– Vi vet allerede folk som har satt av den 6. februar for å være med. Vi håper så mange som mulig fra helgelandsregionen kommer. Kongressen og foredragene denne gangen kan være et løft i hverdagen, og en plass hvor man kan ha det kjekt sammen og føle tilhørighet, mener Hesjedal. Sigridkongressen blir holdt i Stamneshallen den 06. februar 2009.

– Billettene legges ut til salg i januar, opplyser Sonja Folgerø.

Artikkeltags