Gå til sidens hovedinnhold

Nytt studie på Sør-Helgeland

Artikkelen er over 10 år gammel

Endelig ble det klart at to års jobbing med å få til logopedstudie på Sør-Helgeland har gitt resultater.

Universitetet i Tromsø (UiT) kunngjorde onsdag at de starter opp et nytt masterstudium i logopedi høsten 2011 der det i første om gang blir tatt opp 15 studenter.

Gledens dag

For prosjektleder Martin Flå (bildet) ved Torgar Næringshage er dette en gledens dag. Klarsignalet fra Universitetet i Tromsø har han ventet lenge på.

- Det er kjempebra å endelig fått en avklaring og for å ha fått gjennomslag for alt arbeidet, sier Flå.

Studiet er desentralisert og undervisningen vil bli gitt fra Brønnøysund og startes opp av UiT i nært samarbeid med Logopedisk senter i Nordland, Sør-Helgeland regionråd og Torgar Næringshage. Fem kommuner på Sør-Helgeland og flere fylkeskommuner har støttet dette tilbudet.

- Vi har 60 søkere som har henvendt seg til oss. Jeg er først og fremst glad på deres vegne som har ventet så lenge på dette her, sier Flå.

Kvalitetsutdanning

Rektor ved UiT er glad for å kunne slippe denne nyheten.

- Vi tilbyr et studium av fremste nasjonale kvalitet. Hos våre samarbeidspartnere og i egne fagmiljø ligger ressursene og kompetansen nå til rette for å opprette dette studiet og dermed møte landsdelens store behov for logopeder, sier rektor Jarle Aarbakke i en pressemelding.

Studiet er forskingsbasert og knyttet til flere sterke fagmiljø ved UiT. Studiet blir forankret både i spesialpedagogikken og fagmiljøet ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk, senter for forsking i språkvitenskap, psykologiske fagmiljø, medisin og tannmedisin. Dette vil ifølge UiT gjøre dette logopedstudiet unikt. I tillegg vil dette tverrfaglige samarbeidet føre til en utvidet satsning på forsking innen logopedi i nært samarbeid med praksisfeltet.

- Dette samarbeidet mellom UiT, kommuner og regionale aktører er unikt og en modell også for framtidige tilbud, sier Aarbakke.

Trenger praksisplasser

Martin Flå har jobbet lenge med å sondere terrenget i forhold til ledige praksisplasser. Han har snakket med mange logopeder i et stort område om de vil være praksisveiledere.

- Hvor mange studenter som kan tas opp avhenger av antall praksisplasser. Nå har universitetet en egen person som jobber med akkurat dette, sier Flå.

Han kan ikke få fullrost den hjelpen han har fått underveis i sin kamp for å få opprettet dette studiet.

- Vi har fått støtte fra næringsavdelingen hos fylket og ikke minst hos fylkesordføreren som har gitt oss en veldig støtte politisk blant annet ved å ta opp dette med Nordlandsbenken på Stortinget, sier Martin Flå.