Nye vogner på Nordlandsbanen

NYE VOGNER: Markedssjef Bjørn-Tore Hansen i NSB i Nordland tror reisende på Nordlandsbanen skal få det bedre med nye vogner. 
 (Foto: Hans Trygve Holm, Avisa Nordland)

NYE VOGNER: Markedssjef Bjørn-Tore Hansen i NSB i Nordland tror reisende på Nordlandsbanen skal få det bedre med nye vogner. (Foto: Hans Trygve Holm, Avisa Nordland)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mange nordlendinger vil sikkert mene at det var på tide, og nå gjør NSB det de har ventet på.

DEL

Vi gir deg alt om hvordan valget påvirker deg - KUN 5 kr for 5 uker

- Nå blir det bedre å reise med Nordlandsbanen mellom Bodø og Trondheim, smiler salgs- og markedsansvarlig Bjørn-Tore Hansen i NSB, mens han stolt viser vei fra vogn til vogn i det nye togsettet som i dag blir satt inn i ordinær trafikk på Nordlandsbanen.

Det erstatter det gamle materiellet, som i mange år har vært det eneste tilbudet reisende med tog gjennom Nordland har hatt.

Familievogn

Det nye settet består av fire vogner, tre sittevogner og en restaurantvogn.

- Og vi er særlig fornøyd med den nye familievognen, der det både blir plass til barnevogner, rullestoler og et lekeområde for de minste barna, sier Hansen.

Familievogna er også utstyrt med rullestolheis på begge sider av vogna, noe som nå vil gjøre det svært enkelt for funksjonshemmede å ta turen med tog gjennom Nordland og Nord-Trøndelag.

- I restaurantvognen blir det et utvidet tilbud av både varme og kalde retter, drikke av ymse slag og mulighet for å nyte måltidet ved et bord. Noen vil kanskje savne den gamle restaurantvogna, som hadde litt mer komfort, men vi tror våre passasjerer også vil finne seg fint til rette i den nye, mener Hansen bestemt.

68 sitteplasser

I tillegg til familie- og restaurantvogna vil de nye togsettene ytterligere to blir satt i trafikk i løpet av våren bestå av to ordinære sittevogner.

De har 68 sitteplasser, med strømuttak på hver plass. I tillegg er det klimaanlegg, og god benplass, forteller Hansen, som også har en godbit på lur etter hvert.

- Vi vil også få ett vognsett med en komfortvogn, der plassen blir enda bedre, samtidig som det blir gratis kaffe/te og aviser, og bedre arbeidsmuligheter for dem som ønsker det. Alt i alt er vi tilfreds med løsningene det ungarske selskapet har kommet med. Dette er eldre vogner som er fullstendig opprustet, og bare skallet er igjen av det gamle. Det vil gi våre reisende bedre komfort, og en reise med mindre støy fra hjul og skinnegang, avslutter Bjørn-Tore Hansen i NSB.

Artikkeltags