Ny runde med gratis studium

MBA-STUDIUM: 50 studenter ble tatt opp på det første kullet. Til høsten skal et nytt kull i gang med masterstudiet. (Foto: Lise Hansen)

MBA-STUDIUM: 50 studenter ble tatt opp på det første kullet. Til høsten skal et nytt kull i gang med masterstudiet. (Foto: Lise Hansen)

Artikkelen er over 7 år gammel

30 søkere fikk ikke plass da det første MBA-kullet på Helgeland startet i fjor høst. Nå blir det en ny sjanse til å ta masterstudiet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Interessen for det første kurset var overveldende, fastslår koordinator Anita Nordås i Educo.

– Det var 80 søkere til 50 studieplasser. Frafallet etter oppstart har vært mindre enn normalt, sier hun.

Studiet er sponset av Helgeland vekst, Helgelandskraft, Helgeland Sparebank og North Energy. Handelshøgskolen i Bodø er faglig ansvarlig. Studiet er samlingsbasert og ambulerer mellom byene i regionen.

Per Inge Dalheim fra Mosjøen er en av studentene som slapp gjennom nåløyet i fjor høst. Han anbefaler studiet.

– Erfaringene mine er veldig positive. Studiet er interessant og lærerikt. Temaene er spredt over et stort fagområde og anbefales alle som er interessert i økonomi, ledelse og strategi. Studiet er ganske krevende og du må ha litt selvdisiplin, sier Dalheim.

Den pedagogiske grunntanken i studiet er å ha studenter med både høgskole- og yrkesbakgrunn fra regionen. Ambisjonen er å koble erfaringer med vitenskapen i et helgelandsperspektiv.

– Vi er en veldig flott gjeng som fungerer godt sammen, sier Dalheim.

For å kvalifisere til et masterstudium må man i utgangspunktet ha en bachelorgrad eller tre års høyskole som grunnutdanning. Men også realkompetanse teller, sier Anita Nordås.

Mosjøen er først ut i rekken av informasjonsmøter om studiet. Møtet er 5. mai i Sentrum Næringshage. Så er det møte 11. mai i Sentrum Næringshage i Sandnessjøen, Mo i Rana 11. mai i høgskolelokalene og Brønnøysund 21. mai på Torghatten hotell. Søknadsfristen er 10. juni.

– Vi er spent på om responsen er like stor denne gangen. Det er en unik sjanse til å få en utdanning som er kostbar hvis man skal være heltidsstudent. Den enkelte betaler bare studieavgiften og bøker, sier Anita Nordås.

Artikkeltags