Ny kvinnelig varaordfører i Vevelstad

Med hjerte for folk og fe: Veterinær Kari Anne Bøkestad Andreassen blir etter alt å dømme varaordfører i Vevelstad kommune de neste fire årene. (Foto: Ann-Helen Moen)

Med hjerte for folk og fe: Veterinær Kari Anne Bøkestad Andreassen blir etter alt å dømme varaordfører i Vevelstad kommune de neste fire årene. (Foto: Ann-Helen Moen)

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Kari Anne Bøkestad Andreassen har takket ja til å bli varaordfører.

DEL

Samarbeidslisten i Vevelstad gjorde et historisk godt valg med over 60 prosent av stemmene. Kari Anne Bøkestad Andreassen sto opprinnelig på første plass på lista, men da stemmene var talt opp var tallene klare. Ken Richard Hansen, som har vært ordfører i kommunen de to siste årene, har fortsatt tillit hos folket og havnet på topp. Hansen signaliserte før valget at han ønsket å fortsette i politikken, men ikke som ordfører med hensyn til gården, sjarken og familien hans. Onsdag kveld ble det derimot klart at Hansen takker for tilliten, og sier ja til fire nye år.

- Det er absolutt den beste løsningen, både for oss og for kommunen. Så får jeg øve i fire år til, ler Andressen som blir Hansens høyre hånd, og er godt fornøyd med det.

- Det er ikke så verst, og egentlig er det mer enn nok. Nesten alle i partiet var samlet onsdag kveld og vi var veldig enige, sier hun.

Sør-Helgelands yngste ordfører går inn i sin tredje periode som ordfører dersom han og Andreassen blir valgt når kommunestyret skal konstitueres 12. oktober.

- Hvis folk vil ha meg, så må jeg prøve å strukturere det jeg har sånn at jeg får det til.

- Jeg tror det blir kjempebra. Kari Anne er aktiv og det er full fart, skryter Hansen.

Artikkeltags