Gå til sidens hovedinnhold

Nesten bare 6-ere

Artikkelen er over 18 år gammel

Ina Parelius fra Løkta har avsluttet videregående skole med uvanlig godt resultat. Hun har fått 26 seksere og 3 femmere.

– Jo da, dette må jeg vel kunne si meg godt fornøyd med, sier hun om karakterene. De betegner hun som resultat av målbevisst jobbing.

Ungjenta fra Løkta flyttet til Mo for å gå på videregående skole da hun var ferdig med grunnskolen. Hun har gått idrettslinja ved Mjølan videregående skole. Interesse og utøvelse innen friidrett ga valget. Under veis har det gitt nordnorske mesterskap på både 800- og 3000 meter.

En treningsskade har gjort at hun i siste år har måttet trappe noe ned, men sist helg oppnådde hun likevel tredjeplass i kulestøt i det nordnorske mesterskapet.

Fortsatt idrett
– Jeg kommer nok fortsatt ei tid framover til å drive med idrett, men om ikke skadens bedrer seg, vil det nok bli på et noe lavere nivå enn tidligere, sier hun om utøvelsene.

Karakterene vil hun bruke som grunnlag for legestudier, men før hun kan ta fatt på dem, må hun ta tilleggsfag i fysikk og kjemi. Det har sammenheng med at dette ikke var fag på idrettslinja.

Om studiestedet blir Tromsø eller ett sted sør i landet, har hun ikke tatt stilling til.
– Det får bli der jeg kommer inn, sier hun om problemstillinga.

Sertifikat og eksamen
Nå er hun derimot mest opptatt av å få førerkortet i boks til sommerferien. Denne uke driver hun kjøreopplæring i Sandnessjøen. Til neste uke er det eksamen.
– Det blir vel mest bare seksere da også?
– Tja, jeg får se hvordan det går, men jeg håper i hvert fall å stå, kommenterer kandidaten.