Nersund på topp

ORDFØRERKANDIDAT: Kay Rune Nersund skal være Leirfjord Fremskrittspartis frontfigur i nye fire år. Her i kjent positur i sin faste plass i formannskapet. 
 (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

ORDFØRERKANDIDAT: Kay Rune Nersund skal være Leirfjord Fremskrittspartis frontfigur i nye fire år. Her i kjent positur i sin faste plass i formannskapet. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

Artikkelen er over 7 år gammel

Leirfjord FrP har nominert Kay Rune Nersund på topp. 34-åringen ønsker et ordførerskifte til høsten.

DEL

- Jeg har helt klart ambisjoner om at Fremskrittspartiet skal komme i posisjon i Leirfjord. Jeg er ikke med i politikken for å lage støy, men for å bidra til god utvikling av kommunen, sier Kay Rune Nersund.

Seint søndag kveld ble han nominert som Leirfjord FrPs toppkandidat og ordførerkandidat til valget i september. Resten av lista var ikke klar før Helgeland Arbeiderblad gikk i trykken.

- Jeg er klar til å bli ordfører dersom valgresultatet tilsier det. Hvis vi gjør et godt valg, må vi kreve posisjoner deretter. Jeg kan også bli varaordfører, sier Nersund. Han er vag på hvem han foretrekker av ordførerkandidatene Ivan Haugland (Ap) og Magnar Johnsen (Sp).

- Jeg kjenner ikke Johnsen, men jeg er åpen for et ordførerskifte, og jeg vil gjerne være med i den kampen selv, sier Nersund.

Ferdig som skårunge

Kay Rune Nersund kom blodfersk inn i kommunepolitikken etter valget i 2007. Han har opptrådt lavmælt, men med spiss tunge og jevnt over saklige innlegg.

- Jeg føler meg talefør, og jeg mener å ha lyktes med å sette mitt preg på lokalpolitikken. Etter at samarbeidet mellom Ap, SV og Sp røk, har FrP vært i en slags posisjon i to budsjettrunder. Dette har vært lærerikt, sier Nersund, som stemte for å legge ned Sørlandet skole i Levang til høsten.

- Det var litt smertefullt, men jeg kan ikke se at vi gjorde noe feil. Økonomien hangler og er presset, vi har høy gjeld og det ventes renteøkning. Jeg vil gjerne ha god samvittighet for at jeg har forsøkt å bidra til budsjettrom, sier Nersund.

- Hvordan takler du å få kjeft?

- Veldig greit. Jeg føler at jeg kan svare for meg i møtene. Men enkelte leserbrev den siste tida har vært så usaklige at jeg har trøbbel med å ta kritikken på alvor, sier Nersund.

Grundig

Han er blant dem som finleser saksdokumentene før politiske møter.

- Jeg tar sikte på å lese hvert eneste ord. Vi har fått noen ekstrasaker til mandagens formannskapsmøte, og jeg har pløyd gjennom alt. Jeg liker å være godt forberedt. Da vet jeg hva jeg snakker om. Jeg føler at Fremskrittspartiet har blitt godt akseptert i Leirfjord. Vi har ikke laget baluba, men kommet med løsninger der andre har låst seg fast i interne stridigheter, sier Nersund.

Kanskje på fylket

Ambisjonen er å øke fra fire til fem representanter i Leirfjord kommunestyre.

- I tillegg er jeg nominert som nummer 11 til fylkestingsvalget. Jeg føler at har blitt en erfaren kommunepolitiker, men fylket blir en ny barriere. Der har jeg mye å lære, sier Kay Rune Nersund.

Artikkeltags