Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer jentene på hjul

Artikkelen er over 11 år gammel

Sykkeljenter viser fram herligheter fra Helgeland på TV2.

"Jenter på hjul" er en tv-serie på fem programmer der språkforsker og forfatter Helene Uri og kokk Charlotte Mohn sykler Norge rundt. Ett av reisemålene de har besøkt er Helgeland, og sykkelopplevelsen Øyhopping på sykkel, som nylig ble kåret til ett av Norges beste sykkelruter av Syklistenes Landsforening og magasinet Reiser & Ferie.

De har med seg nye gjester i hvert program, og på Helgeland deltar skuespillerne Henrik Mestad og Line Verndal. Begge er godt kjent på Helgeland, Henrik deltok i filmen "Tatt av kvinnen" som ble delvis spilt inn på Træna, og Line Verndal i dramaserien Himmelblå som fortsatt spilles inn på Ylvingen og i Brønnøysund.

– På Helgeland skal vi på sykkeltur til Torghatten og på Vega, vi besøker ærfugl vokterne på Lånan, og lager mat sammen med Jon Aga på Vega Havhotell og padler kajakk ved Seløy Kystferie, fiske krabber på Herøy, og besøker øyene Dønna, Lovund og Træna, forteller programlederne i en pressemelding.

Programmet sendes torsdag 4. juni. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Sykkelturisme i Norge, TV2, Destination Helgeland og Helgelandskysten Reiseliv. Programmet er finansiert lokalt er Nordland Fylkeskommune, Sør-Helgeland Regionråd, Helgeland Regionråd og reiselivsnæringen på Helgeland.