Etter dårlige kritikker sørpå tidligere i sommer, var Harket like skinnende som solen over Brønnøysund. Han skrøt av innflyvningen, fortalte kort om låtene og tok til overmål noen dansetrinn. Kledd vekselsvis i solbriller og lesebriller var han den aldrende popstjernen som eldes med verdighet.

Publikum fikk høre sanger fra hans solokarriere, ingen A-ha-hits og Everly Brothers’ «Let it be Me» som hyllest til nylig avdøde Phil Everly.

- Han velger publikum

Allerede tidlig i A-has karriere sa Harket at han ikke ville være noe tenåringsstjerne. Da fikk han klar beskjed fra plateselskapet om at han måtte huske på at det var publikum som valgte artist og ikke omvendt.

Vel, nå er ønsket oppfylt. Midt i livet er Harkets publikum stort sett de som er vokst opp med ham og som sannsynligvis har endret musikksmak i takt med sin og Harkets alder. Nå er det faktisk han som velger publikum ettersom han ikke hviler på A-ha-karrieren, men fremdeles er en søkende artist som vil gi seg selv og publikum nye sanger.

- Rolig og udramatisk

De 14 sangene er rolige, udramatiske og med fire flotte unntak ikke umiddelbart fengende. Unntakene er «Spanish Steps» og «A Kind of Christmas Card» begge fra 1995 og «Safe With Me» og «Brother» fra i år. Popmusikken er i så måte nådeløs, for uten et refreng å nynne på og en rytme å knikse knærne etter, går det meste i glemmeboken. De fire sangene har disse kvalitetene og publikum er med fra første note. Et annet nådeløst faktum i popmusikken er at du aldri er større enn din siste hit. Vel, det er lov å ha flaks, siden «Brother»-albumet fremdeles er på hitlistene.

Å presentere en konsert uten A-ha-sanger er selvvalgte øvelser der konsekvensen og resultatet blir en hyggelig stund med voksenpop akkompagnert av høflig applaus. Hvilken jubelkveld det kunne ha blitt med A-ha-hits er ikke verdt å tenke på. Gjett om temaet har vært oppe til diskusjon bak kulissene, hans kremlag av musikere består blant annet av trommeslageren Per Lindvall, bassisten Lars Danielsson («han er dansk!», sa Harket) og Christer Karlsson på tangenter som alle har arbeidet med A-ha i sin tid.

- Anstendig ørefyll

Nå kommer den der med om glasset er halvtomt eller halvfullt. I Harkets tilfelle er det halvfullt. Det må få være lov å være nær/langsynt og midt-i-livet og skape musikk deretter. Du setter ikke verden i brann, men du har det småhyggelig og lager anstendig ørefyll for folk som ikke setter jord og himmel i bevegelse for å få med seg ukens hitliste.

Dessuten er Harket en gentleman. Det visste publikum å sette pris og svarte på gentlemanns vis: høflig og vennlig, uten alt for mye hyl og skrik.