Modell satser på jentegym

Artikkelen er over 6 år gammel

Silje Mariela Westby fra Mosjøen har jobbet som modell. Nå satser hun på vektløfting for jenter og åpner jentegym i Oslo.

DEL

– Jeg vil avlive mytene om at jenter ikke skal drive styrketrening. I dag er jenter redde for å få store muskler og bli seende ut som menn når de trener med vekter, men det er jo bare tull. Derfor vil jeg åpne et treningssenter bare for jenter. Her skal jentene få trene frivekter og gjøre baseløft, markløft og kneløft gjennom treningsopplegget «Booty Building», forteller Westby.

Hun driver allerede et treningssenter sammen med kjæresten Eirik Sandvik. Han skal nå trekke seg ut av denne driften. Silje Westby skal overta og satse på et reint kvinneprosjekt.

S+tartet på nett

Trening har gjennom mange år vært en hobby for Westby. Siden 2008 har hun drevet aktivt.

– Jeg har trent mye siden jeg var 16 år, mest spinning og slikt. Også jeg var «redd» for styrketrening. I 2008 fikk jeg det for meg at jeg skulle begynne med bodyfitness. Og i 2009 gikk det virkelig opp for meg hvordan ting henger sammen når det gjelder trening og kosthold.

De siste årene har Westby bygd opp aktiviteten sin på internett gjennom blogging og har i dag en av norges mest leste idrettsblogger.

– Etter at bloggene mine ble så populære valgte vi å sette konseptet med «Booty Building» ut i livet gjennom eget treningsstudio. Så nå jobber jeg heltid som styrke-coach og personlig trener. Mange jenter driver med samvittighetstrening som ikke gir de resultatene de er ute etter. Målet mitt er å få jenter inn i styrkeavdelingen å gi dem forståelse for hvor god trening de kan få til der.

Egen sjef

– Målet mitt har alltid vært å være min egen sjef. Det har jeg fått til nå, og jeg får jobbe med lidenskapen min, nemlig helse og trening.

Westby har grunnutdanning fra Norges idrettshøgskole og er sertifisert som styrke-coach og også tatt sertifisering innen trening og kosthold.

– I tillegg har jeg hatt internships hos de beste i bransjen i USA og diverse kurs.

Selv om Westby har gjort hobbyen og lidenskapen sin om til næring, er hun ikke helt fanatisk når det kommer til trening og kosthold.

– Jeg har funnet en livsstil jeg trives med, men også jeg skeier ut av og til. Og det er viktig ikke å ha dårlig samvittighet når man skeier ut, mener hun.

Med Mira Craig

Etter planen skal Westby gjenåpne treningsstudioet sitt på Alnabru i juni. Da med nytt konsept og bare tilbud til jenter.

– Jeg har allerede fått en del kunder som er med på å gjøre opplegget kjent, blant annet Mira Craig. Lene Alexandra har også vært innom så konseptet har allerede blitt en snakkis.

– Og målet er å starte flere liknende tilbud?

– Nå skal jeg konsentrere meg om å komme skikkelig i gang på Alnabru, men jeg ser ikke bort fra at det kan bli flere treningssentre etter hvert.

Fortsatt modell

Silje Westby har tidligere drevet som glamour modell og har blant annet vært modell for bladet Vi Menn.

– Det er en tid jeg tar litt avstand fra i dag. Jeg hadde ingen forestillinger om hva det innebar å være glamourmodell, men jeg er impulsiv og ville finne ut av hva dette var. Jeg dømmer ikke noe eller noen før jeg selv har prøvd det det er snakk om. Jeg har gjort det jeg har gjort og angrer ikke, men jeg tar ikke slike modelloppdrag lenger.

– Men du driver fortsatt som modell?

– Ja, det gjør jeg. Men nå tar jeg bare fitness relaterte oppdrag for kosttilskudd og helsemagasiner.

Artikkeltags