Med lokal mat til VM

RESPONS: Siri Kobberrød gleder seg over stor respons på produktene fra Sæterstad gård.

RESPONS: Siri Kobberrød gleder seg over stor respons på produktene fra Sæterstad gård.

Artikkelen er over 8 år gammel

Sæterstad gård høstet stor suksess med sine produkter under en stand i «Spikersuppa» i Oslo under VM på ski.

DEL

Gårdsmatprodusenten fra Hattfjelldal var valgt ut av arrangøren som en av flere nisjematprodusneter i Norge for å presentere norsk mat og mattradisjoner.

Fra Nord-Norge deltok i tillegg sammenslutningen Lofotmat.

Grüne Woche

Begge bedriftene eller sammenslutningene, har tidligere i vinter representert Norge under den stor internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin.

Sæterstad gård var på standen i tre dager i første del av forrige uke, og fikk da presentert og solgt sine produkter for et stort og tilsynelatende svært så godt fornøyd publikum.

Da Helgeland Arbeiderblads medarbeider tilfeldigvis gikk innom teltet med gårdsmatproduktene, var det kø av kjøpe- og smakslystne foran bordet til representanten fra Hattfjelldal.

Brunosten slo an

Gården vartet opp med hele spekteret av fisk- og osteprodukter, men det som tydeligvis slo aller best an, var den brune geiteosten.

- Det er nærmest slik at det har vært ett sug etter den, sier Siri Kobberrød tilfreds.

Men hun gleder seg også over at mange har fattet interesse for kvitosten. som spesielt kaffeost. Det er en ny variant for de fleste i Østlands-området. Den brune geitosten er derimot godt kjent. Det har også gjort at mange har kommet innom standen for både å smake på og kjøpe produktet, sier Siri Kobberrød.

Utllendinger

- De fleste har naturligvis vært nordmenn, men det er også gledelig at mange utlendinger har funnet produktet som høyst velsmakende, sier produsenten fra Hattfjelldal.

- For oslofolk er det mulig å kjøpe produktene i en spesialbutikk like ved rådhuset i Vika-området. Det er en butikk som fører et større utvalg av norske nisjematprodukter, sier Siri Kobberrød fra Sæterstad gård.

Artikkeltags