Martin badet først i Martinbadet

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Sankthansaften klokka seks ble friluftsbadet i Botn høytidelig åpnet. Ingen gjorde mine til å ville konkurrere med Martin Moland om å være førstemann uti.

DEL

Et femtitall mennesker hadde møtt fram for å overvære begivenheten, muligens også for å forsøke å feire sankthans.

Mens Martin Moland sto i badekåpa og fulgte med da ordfører Magne Greger klippet snora som var spent opp mellom to pinner ved strandkanten, hadde de fleste regnklær på. De som ikke hadde, ble like våte som han som badet.

Friluftsdusj

Det øste ned. Nei, bortover. Alt regnet kom sidelengs, på skikkelig helgelandsk manér. Badenymfe Moland var like blid og fornøyd. Kaldt var det jo ikke, bare vått. Og ordfører Magne Greger ga ham all ære for det som nå er blitt Friluftsbadet Botn, idet han erklærte at det var tre årsaker til at det var blitt laget, nemlig Martin og Martin og Moland. Greger kalte da også badeplassen for "Martinbadet".

Martin Moland takket for all støtte til prosjektet. Han sa at han hadde sett behovet for å gjøre noe med badeplassen i Botn allerede første gang han kom til Sandnessjøen. Moland påpekte at en badeplass som dette er et sted hvor yngre og eldre kan være sammen og ha felles opplevelser.

Han har jobbet lenge for å få gjennomslag for endringen av terrenget ved Storøya. Saken har vært svært kontroversiell og har vakt mye debatt. Til sammen er det brukt 800.000 kroner på å endre elveløpet, sprenge ut og demme opp med en fylling på 200 meter.

Artikkeltags