Gå til sidens hovedinnhold

Lovlige våpen mot MC-miljø

Artikkelen er over 9 år gammel

Politikere og politi er enige om å bruke lovverket som våpen mot etablering av kriminelle MC-miljøer.

Mandag møttes politimester Håvard Fjærli og alle helgelandsordførerne til sin årlige, felles seanse om utfordringer og det generelle kriminalitetsbildet. Mer spesifikt var både folkevalgte og ordførere skjønt enige om at MC-miljø med kriminelle intensjoner eller koplinger, har fint lite å bestille på Helgeland. Politiet har derfor etablert en arbeidsgruppe som skal få en oversikt over slike miljø.

Når den er ferdig med sitt arbeide, skal jeg igjen møte ordførerne. Hensikten er å etablere felles tiltak mot denne type kriminalitetsmiljøer. Det vil skje blant annet ved hjelp av Plan- og bygningsloven, sier Fjærli. Han mener at kommunene i så måte sitter på vesentlige våpen.

- Det handler om alt fra etablering av klubblokaler, til skjenkebevillinger, sa Fjærli, og høstet for øvrig stor ros fra det utvalg ordførere som etter møtet fikk anledning til å møte pressen.

Jann-Arne Løvdahl uttrykte for øvrig bekymring for alle brannene i Vefsn den siste tiden.

- Jeg deler bekymringen, sa Fjærli, og presiserte at han bruker en høyst forsvarlig mengde ressurser på saken.

Også organisering av politidistrikt sto på agendaen, men også tema som narkotika, og mer spesifikt forebyggende arbeid i forhold til narkotikabruk blant ungdom.