Lederskifte ved Aker Kværner

Artikkelen er over 16 år gammel

Rune Jacob Jakobsen går av som daglig leder ved Aker Kværener Industrielt Vedlikehold (AKIV) i Mosjøen. Per-Inge Hestetræet er midlertidig ansatt i stillingen.

DEL

Dette ble kjent for de ansatte ved avdelingen i Mosjøen torsdag.

– Det ligger ingen dramatikk i dette. Det er helt vanlig i konsernet at det skjer utskiftninger av folk i ledende stillinger og denne gangen gjelder det for avdelingen i Mosjøen. Jacobsen tilbys andre oppgaver i konsernet, opplyser administrerende direktør for AKIV, Jan Bull-Simonsen.

Bærebjelke

– Hva er grunnen til at Jacobsen slutter nå?

– Det er ingen spesiell grunn, men dette er noe vi har drøftet ei tid og vi har kommet fram til at det skal skje en utskifting av ledelsen. Rune J. Jacobsen har gjort en god jobb den tida han har ledet avdelingen i Mosjøen og han har vært en viktig bærebjelke for virksomheten, sier Bull-Simonsen.

Han kan ikke gi noe eksakt svar på hvilke tilbud som gis til den avgåtte daglige leder, men dette drøftes internt.

– Jacobsen har brei erfaring fra flere områder i konsernet i Norge og dessuten internasjonal erfaring, som konsernet kan dra nytte av, mener Bull-Simonsen.

Han legger til at innen Aker Kværner er det ganske vanlig å skifte beite og at dette er noe som skjer ofte for ledere i konsernet.

Overtar

Stillingen som daglig leder er midlertidig besatt av Per-Inge Hestetræet. Han er har vært ansatt ved Aker Kværner i Mosjøen, siste tida som leder for ingeniør- og prosjektavdelingen. Før det var han ansatt i 13 år ved Elkem Bremanger.

– Bedriften i Mosjøen har vært gjennom en periode med permitteringer og oppsigelser. Kan en vente flere oppsigelser?

– Det har vært ei tung tid for ansatte og ledelse, men vi håper og tror at vi er nede på ei bemanning som vi kan beholde. Men det er alltid markedet som avgjør. Det gjelder oppdrag for Elkem og det gjelder det øvrige marked, sier Bull-Simonsen.

Helgeland Arbeiderblad fikk ikke tak i Hestetræet i går ettermiddag for kommentar.

Artikkeltags