Krever ikke erstatning

Artikkelen er over 15 år gammel

Fylkesråd Odd Eriksen er den eneste om bord på Kato Air-flyet som ikke krever erstatning av kapringstiltalte Brahim Bouteraa (33) fra Algerie.

DEL

Når straffesaken mot Bouteraa starter i Salten tingrett mandag vil både de to pilotene, flykaptein Stein Magne Lian og styrmann Kristian Markus Andresen kreve erstatning av tiltalte. Det samme vil de øvrige fem passasjerene om bord på Kato Airs fly fra Narvik til Bodø den dramatiske formiddagen onsdag 29. september, skriver Avisa Nordland.

Odd Eriksen sier til avisa at han ikke føler noe behov for å kreve erstatning av Bouteraa.

– Jeg har ikke noe forhold til personen. For meg er han hvilken som helst Per Hansen. Jeg har sett ham på TV og har ikke følt noen som helst reaksjon. Jeg har ikke noe behov for å prate med ham, sier Eriksen til AN.

Advokat Jens Kristian Hansen fra Bodø er bistandsadvokat for de to pilotene og skal prosedere deres oppreisningskrav under straffesaken i tingretten. Advokat Øyvind Johnsen fra Narvik representerer de fem øvrige passasjerene som var med flyet. De to advokatene vil ikke si hvilke beløp de vil kreve, men Jens Kristian Hansen gjør det klart at det vil dreie seg om oppreisningserstatning. Flygerne ble fysisk angrepet og skadet på jobb mens passasjerene, den yngste på 15 år, led psykisk overlast da flyet plutselig stupte fra 5.000 fot til rundt 50 meter over bakken.

Artikkeltags