Krana smadret hans første bil

SMADRET BIL: Nicholas René Johansen Kristiansen (18) fortviler etter at krana knuste bilen hans.

SMADRET BIL: Nicholas René Johansen Kristiansen (18) fortviler etter at krana knuste bilen hans. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Uheldig 18-åring da krana veltet i Sandnessjøen.

DEL

En heisekran veltet i morgentimene ved Kulturhuset i Sandnessjøen. Krana tippet over, gjorde store skader på flere biler, og landet til slutt rett over rundkjøringen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken ti på sju i morges.

Et trist syn

Nicholas René Johansen Kristiansen (18) var skikkelig uheldig med hvor krana landet. Han forteller at han parkerte bilen utenfor Rema 1000 rundt klokken 06.00 i morges. Det var kompiser som ringte og varslet om hva som hadde skjedd.

- Jeg trodde først det var tull, en forsinket aprilsnarr. Men jeg skjønte alvoret da politiet ringte, og da jeg fikk se bilder, sier han til HA.

Hans bil var den det gikk hardest utover da heisekranen veltet over parkeringsplassen. Sannsynligvis må den kondemneres. 18-åringen, som har investert i sin første bil, beskriver det som møtte ham på parkeringsplassen som et trist syn.

- Det er trist. Jeg er avhengig av bilen for å komme meg til skolen og i forbindelse med jobb. Nå er den helt ødelagt, sier han.

Flyttet flere meter

I tillegg til at fronten på bilen har fått store skader, har den snudd seg rundt og flyttet seg flere meter under selve smellen.

- Jeg parkerte kliss inntil murkanten her, og nå står den andre veien et par meter bortenfor, forklarer en oppgitt bileier.

Ulykken skal ha skjedd da kranen skulle demonteres i morgentimene, men det er uklart hvorfor den veltet.

Kristiansen forteller at han har hatt et kort møte med de ansvarlige på byggeplassen.

- Jeg ringte forsikringsselskapet mitt, og de dekker ikke dette. Så jeg håper deres forsikring ordner opp, sier han.

- Det er kjipt, for jeg skal jobbe i helgen. Jeg håper bare jeg får en leiebil i mellomtiden, sier Kristiansen fortvilet.

Ansatt meldte fra

Det var en ansatt fra et av firmaene som jobber på området som meldte fra om ulykken, og kranen sperrer fremdeles veien i rundkjøringen. Ifølge Avisa Nordland var det en heisekran fra GL Bygg som veltet.

- Uhellet skal ha skjedd i forbindelse med demontering av krana. En av de som jobbet med det, skal ha blitt lettere skadd, sier operasjonsleder Martin Skjervagen ved politiet på Helgeland.

Han sier at ambulansen ikke rykket ut til stedet, men at mannen tok seg til legevakta på egenhånd ei stund etterpå.

Trafikkaos

- Det var tilløp til trafikkaos på stedet etter uhellet. Alle bilene som kom av ferga, ble nødt til å kjøre inn på Rema for å snu, sier HA-journalist Therese Larsen.

Ifølge politiet, som var på stedet i dag tidlig for å dirigere trafikken, skal krana demonteres. Alstahaug lensmannskontor etterforsker saken. Arbeidstilsynet er også kontaktet.

Ifølge an.no er daglig leder ved GL bygg, Per Kristian Skaret, er på vei til ulykkestedet i bil.

- Det enste vi vet er at kranen har veltet. Kranen blir håndtert på byggeplassen og så fjernet. Utover det kan jeg ikke si noe mer, sier han.

Artikkeltags