Gå til sidens hovedinnhold

Klar for maraton

Artikkelen er over 6 år gammel

Viser nok en gang verdenspremieren av den berømte filmserien.

For noen kan dagens snøfall være et sikkert tegn om at det går mot juletider.

For andre kan verdenspremieren av den siste "Hobbiten" filmen være et like sikkert tegn.

Film-trilogien, basert på J.R. Tolkiens bok med samme navn, har de siste årene hatt premiere midt i desember, som gjør at en enorm fanskare går og gleder seg til å se dverger, alver og en hobbit kjempe mot orker og drager.

Gleder seg

Brønnøys kinosjef, John Andreas Lorentzen er en av de som gleder seg. Og for å gi litt mer til de som er ekstra begeistret for universet til Tolkien, viser kinoen i år de to foregående filmene, akkurat i tide til verdenspremieren klokken ett minutt over midnatt.

- I fjor hadde vi også slik at vi kjørte første filmen før verdenspremieren av den andre. Så nå må vi forlenge med tre timer ekstra, smiler han.

Lorentzen synes også responsen er brukbar. Han regner med rundt 20 stykker tar hele maratonet, som vil vare fra klokken 18:00 til litt før 03:00 i natt.

- Det er to filmer som er sett mye, og som ligger ute på streamingtjenester gratis. Så det er jo lettere for folk å se dem hjemme gratis, isteden for å bruke en hel ettermiddag og natt på å se den på kino. Men vi har en god rabatt på de som skal se hele maratonet. Det var ca. like mange med i fjor, så jeg mistenker det er en del gjengangere. Vi har et trofast publikum, og det er vi veldig godt fornøyd med, forteller han.

Hard konkurranse

Lorentzen forteller også at de kunne vist maraton til flere filmer, slik som "Hunger Games"-serien.

- Men man merker at å låne gamle filmer, fort blir nesten like dyrt som å låne en ny film til å vise på kino. Derfor må man være ganske sikker på at det kommer noen, og der er "Hobbiten" ganske trygg, forteller han.

2015

Neste år ser ut til å bli et knallår for filmelskere, med blant annet ny "Fast and furious", avslutning på "Hunger Games", ny "James Bond", og ikke minst, en ny "Star Wars".

Også i Mosjøen er det Hobbit-visning natt til onsdag.

Kommentarer til denne saken