Kan ta sin første dukkert i 2015

STORSTUE: Akkurat her skal det nye badelandet og kulturhuset i Sandnessjøen bygges, og det forventes å være ferdig i løpet av 2015. 
 (Foto: Jarl G. Sandholm)

STORSTUE: Akkurat her skal det nye badelandet og kulturhuset i Sandnessjøen bygges, og det forventes å være ferdig i løpet av 2015. (Foto: Jarl G. Sandholm)

Artikkelen er over 6 år gammel

Hovedentreprisen på badeland og kulturhus i Sandnessjøen er utdelt og bygget kan være badeklart allerede i 2015.

DEL

Det ble GL Bygg fra Overhalla som til slutt vant anbudsrunden om badeland/kulturhus i Sandnessjøen. Anbudet på vel 118 millioner kroner er i følge Alstahaug kommunes prosjektleder for badeland/kulturhus, Arve Berg, betydelig lavere enn de to andre anbudene fra henholdsvis Rødsand Bygg på Averøy og Bolt Construction AS, som er en sammenslutning av Sørra Bygg AS i Sandnessjøen og Rana Bygg- og betongservice AS i Mo i Rana. Daglig leder hos GL Bygg, Per Kristian Skaret er likevel forsiktig med å kommentere utfallet av anbudsrunden foreløpig.

– Vi har fått tilbudet, men det er en klagefrist for de andre anbyderne på ti dager, så jeg velger å vente til fristen har gått ut før jeg sier noe, sier Skaret på telefon til Helgeland Arbeiderblad.

Ferdig i 2015

Dersom klagefristen utløper uten komplikasjoner og de offentlige godkjenninger og prosesser også går smertefritt, regner Berg med at det vil bli byggestart for badeland/kulturhus en gang på nyåret.

– Byggeperioden er beregnet til 24 måneder, forteller Berg. Dette betyr at sandnessjøværingene tidligst kan ta i bruk byens nye storstue i 2015. Formannskapet i Alstahaug ga for en drøy uke siden grønt lys for en mindre overskridelse i budsjettet for badeland og kulturhus, men Berg påpeker at dette ikke er i noen voldsom størrelsesorden og at man må påregne at prisene stiger for et prosjekt som strekker seg over så pass lang tid.

– Og nye beregninger må også inn i den nye økonomiplanen, legger Berg til.

Stort prosjekt

Også rådmann i Alstahaug, Børge Toft understreker at det må legges til nye beregninger i forbindelse med både bygging og drift for badeland/kulturhus når kommunen skal utarbeide sin nye økonomiplan.

– Jeg har ingen konkrete tall foreløpig, men justeringer må til, det har aldri tidligere vært jobbet med et så stort og komplisert byggeprosjekt i kommunal regi her i Alstahaug før, sier Toft. han legger til at den fulle oversikten vil bli lagt fram for kommunestyret, når alle anbud og tall er på plass.

– Vi har ikke erfaring med tilsvarende bygg fra før med så mange avanserte tekniske løsninger i en sånn størrelsesorden, påpeker Toft.

– Dette er et prosjekt som har versert over veldig lang tid, men som nå snart nærmer seg en sluttfase, hva blir det første du skal gjøre når bygget er ferdig?

– Det blir vel å ta meg en dukkert i bassenget.

Artikkeltags