Gå til sidens hovedinnhold

Kan puste ut etter ei hektisk messe

Artikkelen er over 6 år gammel

Cirka 1700 mennesker med smått og stort var innom julemessa i Marka sist helg.

Mandag pustet arrangørene ut og ryddet unna siste rest av årets messe før innspurten mot en velfortjent juleferie.

Vellykket

– I oppsummeringa rett etter messa oppsummerte vi med at arrangementet hadde vært vellykket, sier Eva Merethe Stenhaug. Hun er sjefen i ungdomsbedriften Marka service som har ansvar for planlegging og gjennomføring av messa som er en av de største julemessene i distriktet.

– Dette har utvilsomt en stor læringseffekt, sier Gjert-Are Valberg som er lærer ved skolen i Marka og mentor for elevenes bedrift. Hensikten er å lære dem hvordan man starter opp, driver og avslutter en bedrift, sier Valberg. Elevene bak årets messe er avgangselever og skal nå levere stafettpinnen videre til ungdommene som skal arrangere neste års messe.

– De skal få noen gode råde med på kjøpet, understreker Eva Merethe Stenhaug.

Flytter ut

Noe av det som kan komme til å skje neste år, er at enkelte boder må flytte ut, rett og slett fordi det etter hvert for trangt å ha hele arrangementet innendørs. I tillegg kan det bli satt opp eget telt utendørs til alle barnevognene.

– Jeg har inntrykk av at både folk som kom på messa og dem som var her for å selge var fornøyd, sier sjefen. Valberg legger til at både elever og lærere har blitt kurset i å være vertskap forut for messa. Dermed skulle de ha de beste forutsetninger for å skape en trivelig atmosfære.

Overskuddet fra messa går ikke i lommene på de ansatte i UB Marka service. Pengene går rett inn i det såkalte Julemessefondet.

Dette fondet brukes til å finansiere fagturer etter søknad fra klassene som skal på tur.

De cirka 1700 som var innom Mosjøen videregående skole avdeling Marka fordelte seg på 900 voksne, 564 barn, 60–70 utstillere samt elever og ansatte ved skolen.

Kommentarer til denne saken