Gå til sidens hovedinnhold

Jentesjarm på Helgelandskysten

Artikkelen er over 12 år gammel

Mandag tråkket tre jenter på hjul gjennom Brønnøysund sentrum. Innspillingen til TV2-serien er i gang.

For den feminine søsteren til suksesserien "Gutta på tur" er i ferd med å festes til filmen. "Jenter på hjul" er en feel-good-serie fra sykkelsetet gjennom besøkelsesverdige steder i Norge. Ett av stedene serien skal spilles inn er på Helgelandskysten, og mandag formiddag var programledere og produksjonsteam i gang med første etappe fra Brønnøysund sentrum til Torghatten.

Forfatter på hjul

– Turen går bra den; vi har utrolig flott vær og har nettopp syklet over brua. Vi tok en pause midt i bakken, så vi juksa litt. Men det synes jo ikke på TV, smiler Helene Uri, som er én av programlederne i serien.

– Egentlig er jeg forfatter, men jeg fant ut at jeg hadde tid til å bli med på dette. Det er morsomt å gjøre noe jeg aldri har gjort før. Dessuten får jeg oppleve Norge på en helt annen måte, jeg har for eksempel aldri vært på Helgeland før. Det er en annen måte å reise på med sykkel, vanligvis kjører vi forbi de fleste stedene fordi vi skal et spesielt sted, men her stopper vi opp og oppdager steder, legger hun til. Sammen med kokk og matskribent Charlotte Moen skal Uri lede seerne gjennom stoppesteder som Torghatten, Hildurs Urterarium, Vega Havhotell, Skogsholmen, Herøy, Dønna, Træna og Alstahaug.

Hemmelig gjest

– Helgeland er jo én av de fineste plassene å sykle, sier produsent Dag Vidar Hopøy i produksjonsselskapet Parkas.

– Ja, det var bra det var du som sa det, ler Sølvi Kristoffersen i Destination Helgeland, som hjelper filmcrewet med å legge til rette for turen. For Helgelandskysten er valgt ut som ett av flere reisemål i Norge som får vist seg fram i "Jenter på hjul" som skal vises på TV2 våren 2009.

– Serien skal vises til våren som en inspirasjon til folk som har lyst til å reise. Det skal være et program med vakker natur, opplevelser, god mat og fine mennesker. Du skal få feel-good-opplevelser fra sofaen. Også har vi fått med oss to utrolig søte damer som programledere; de er nysgjerrige og interesserte i absolutt alt, forteller produksjonsassistent Cathrine Gehrken i Parkas. Og i tillegg til de to programlederne, blir det også i hvert program besøk av en kvinnelig gjest med tilknytning til stedet. Men hvem det er som får bli med Helene Uri og Charlotte Moen på Helgelandsturne, vil produksjonsselskapet holde hemmelig litt til.