Ingen avklaring fra SV

TRENGER TID:  Vi vil bruke tiden som er nødvendig for å få et resultat innbyggerne er fornøyde med, sier Bjørnar Hansen i SV.

TRENGER TID: Vi vil bruke tiden som er nødvendig for å få et resultat innbyggerne er fornøyde med, sier Bjørnar Hansen i SV.

Artikkelen er over 7 år gammel

Det kom ingen ordføreravklaring ut av medlemsmøtet i Hattfjelldal SV mandag kveld.

DEL

SV sitter med nøkkelen til hvilket parti som skal få ordføreren i Hattfjelldal kommune de neste fire årene. Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet er avhengig av støtte fra SV for å besitte ordførerstolen.

- Fjorten medlemmer møtte opp på det rådgivende medlemsmøtet mandag. Medlemmene er delte nøyaktig på midten i synet på hvem vi skal støtte, forteller Bjørnar Hansen som er en av SVs to kommunestyrerepresentanter de neste fire årene.

Dermed blir det opp til styret i lokallaget å avgjøre hvem som skal være ordfører i kommunen.

- Vi trenger flere møter med de to andre partiene før vi tar en avgjørelse. Når dette vil skje er fortsatt ikke klart.

Hansen forteller at medlemsmøtet var enige om at et krav til en samarbeidspartner vil være en åpnere og mer inkluderende saksbehandling i kommunepolitikken.

- Vi trenger en endring i den politiske kulturen og strukturen i Hattfjelldal. Formannskapet i kommunen har overtatt mange oppgaver som tidligere ble gjort av politiske utvalg. Vi vil ha disse utvalgene tilbake.

SV i Hattfjelldal mener også at det er naturlig at partiet får varaordføreren de neste fire årene.

Artikkeltags