Ikke fornøyd med bibliotek

HULTER TIL BULTER: Bildet er fra biblioteket ved Sandnessjøen ungdomsskole i 2008. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

HULTER TIL BULTER: Bildet er fra biblioteket ved Sandnessjøen ungdomsskole i 2008. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

Artikkelen er over 7 år gammel

Noen skolebibliotek i Alstahaug er så dårlige at de ikke kan kalles bibliotek.

DEL

Det mener kommunalsjef for skolene i Alstahaug, Connie Pettersen. Når formannskapet møtes tirsdag skal politikere behandle en sak som handler om de store behovene for framtidig satsing i skolebibliotekene i kommunen. Det er anbefalt at ethvert skolebibliotek skal ha en grunnstamme på minimum 2.500 bøker, men slik er det ikke i Alstahaug.

«Ura skole og Sandnessjøen ungdomsskole har så få bøker at det ikke kan defineres som skolebibliotek» skriver Connie Pettersen i sitt saksframlegg. Hun slår fast at det er store forskjeller mellom skolene i Alstahaug.

«Ura hadde i 2010 en boksamling på ca. 500 bøker, mot for eksempel Søvik skole med 8[–]9.000 bøker. Dette er en stor kvalitativ forskjell i opplæringstilbudet innad i kommunen» skriver Connie Pettersen. Hun er fullt klar over at folk merker fraværet av gode bibliotek:

«Gjennom brukerundersøkelse i skolene våren 07, bekreftet foreldre og elever at litteraturtilbudet i skolene i Alstahaug oppleves variabelt og for mange nesten fraværende.»

Connie Pettersen anslår investeringsbehovet i bøker til 2,4 millioner kroner. I økonomiplanen er det imidlertid satt av kun en halv million kroner til skolebibliotek i 2014.

Artikkeltags