I rute med ny rullebane

FERDIG: De ekstra meterne på Stokkas rullebane er ferdig asfaltert. Dermed er flyplassen også åpen for normal trafikk igjen. (Foto: Therese Larsen)

FERDIG: De ekstra meterne på Stokkas rullebane er ferdig asfaltert. Dermed er flyplassen også åpen for normal trafikk igjen. (Foto: Therese Larsen)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Arbeidet med utvidelsen av Stokka lufthavn ligger foran skjema.

DEL

– Vi er i skarp rute, og var ferdig med å asfaltere allerede mandag. Det er fordi vi har vært heldige med været, og resultatet er førsteklasses, forteller lufthavnsjef Bjørn-Ivar Blix ved Sandnessjøen lufthavn Stokka.

Åpnet igjen

Utvidelsen av flystripen fra dagens 840 meter til 1199 meter tok til 1. april.

Lufthavnen har vært stengt for trafikk på dagtid siden 17. juni på grunn av asfalteringsarbeid på rullebanen. Det var tatt høyde for at arbeidet og stengingen ville vare til 11. juli.

Torsdag fikk imidlertid flyselskapene beskjed om at rullebanen allerede nå kan tas i bruk igjen til alle døgnets tider.

Påvirker ikke trafikken

– Nå gjenstår det bare å koble opp lys på rullebanen og innflygingslys, male opp landingsmerker og slikt, og ordne opp på området rundt, sier lufthavnsjefen videre.

Han legger til at dette arbeidet ikke vil påvirke trafikken.

Det er firmaet ByggTech i Brønnøysund som har byggeledelsen på prosjektet, mens PK Strøm AS fra Rognan utfører anleggsarbeidet. Danske Intertec har kontrakten på elektroarbeidet.

I bruk til høsten

Alt tyder dermed på at de ekstra 359 meterne med rullebane vil være klar til åpningen av «nye» Stokka, som er planlagt til 18. september.

Det ligger også an til at prosjektet kommer til å holde seg innenfor kostnadsrammen på 40 millioner kroner, ifølge Blix.

HA har vært i kontakt med Widerøe, men det har ikke lyktes avisen å få svar på når flyselskapet tar opp sine ruter til og fra Sandnessjøen som normalt igjen.

Artikkeltags