Gå til sidens hovedinnhold

I respirator etter akeulykke

Artikkelen er over 13 år gammel

Ni år gamle Mats Røli ble hardt skadet i en akeulykke ved Kulstad skole i Mosjøen fredag.

Niåringen ligger nå i respirator ved Universitetssykehuset i Tromsø etter at han kolliderte med et tre i akebakken.

– Vi håper dette skal gå bra, sa faren Finn Tore Røli til Helgeland Arbeiderblad lørdag. Røli berømmer legene ved sykehuset i Mosjøen for innsatsen da sønnen ble operert og stabilisert forut for flyturen til Tromsø fredag kveld.

Skade i leveren

Ulykken i akebakken skjedde i 14-tida fredag ettermiddag. Fjerdeklassingen aket på rumpa, kolliderte med treet og fikk en kraft trøkk i brystet og magen. Han ble brakt til sykehuset i Mosjøen i ambulanse rett etter ulykken.

– Den første legen som så på han sa at dette så greit ut, og at det etter alt å dømme hadde gått bra. Kona mi krevde imidlertid at han ble undersøkt grundigere. De nye undersøkelsene viste at indre organer, nærmere bestemt leveren, var skadet, sier Røli.

Deretter ble det raskt satt opp et kirurgisk team ved sykehuset i Mosjøen. Mats ble operert og de indre blødningene ble stoppet før han ble sendt med ambulansefly til Tromsø.

– Gunnleiv Birkeland og hans team gjorde en flott jobb. Vi følte han var i trygge hender og jeg vil understreke viktigheten av at det er et skikkelig akuttilbud ved sykehuset i Mosjøen, sier Røli.

Bør ta affære

Lørdag kveld lå Mats i respirator. Legene vil holde ham bevisstløs i dagene framover for at sårene i leveren skal få gro skikkelig.

– Den siste beskjeden vi fikk nå i kveld var at det så langt ser bra ut, sier Røli.

Han ber nå om at det tas affære ved Kulstad skole og understreker at dette ikke er den første alvorlige akeulykken i bakken ved skolen.

– Vi vil ikke at andre skal oppleve det samme som oss, sier Finn Tore Røli.

Utenfor skoletid

Rektor Jorunn Thingvold ved Kulstad skole var ikke til stede på skolen da ulykken skjedde fredag. Hun sier at ulykken skjedde utenfor skoletid. Hun er i etterkant gjort kjent med det som skjedde av folk som var til stede.

– Hva gjør dere for å forhindre nye ulykker ?

– Vi kommer til å ta tak i dette over helga, sier Thingvold som vedgår at det tidligere har vært alvorlige ulykker i den samme akebakken.