- Huset ristet

Stig Morten Edvardsen har vært i Phuket-området i Thailand siden nyttår. Nå har han opplevd jordskjelvet som rammet Sørøst-Asia i dag.

Stig Morten Edvardsen har vært i Phuket-området i Thailand siden nyttår. Nå har han opplevd jordskjelvet som rammet Sørøst-Asia i dag.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

- Bi vækt av at heile leilighetæ restæ, den følelsen! Dette forteller sandnessjøværingen Stig Morten Edvardsen fra Thailand.

DEL

Han har vært i Phuket i hele vinter og trent og spilt fotball. For litt over to timer siden la han ut melding på facebook.

Han forteller videre:

- E ein meget rar følelse, vanskelig å beskriv. E e i phuket town, og her e dæ trygt. Langs kysten e dæ værre, dar ha di begynt å evakuer opp i høyden, førventæ at tsunamien ska slå inn snart.

Og for en time siden kom denne meldingen:

- Åjsann, her bynte dæ å rest igjæn, kraftig.

Vi har snakket med Stig nylig, og nå forklarer han at han er på et sikkert område.

- Går bare bra med meg, er i Phuket Town, som er på østsiden av øya Phuket. Hvis Phuket rammes av tsunami så er det vestsiden så blir rammet, der alle turistplassene er. På disse områdene er folk blitt evakuert over fjellet mot østsiden av øya. Det eneste jeg har merket er flere skjelv, men det begynner jeg å bli vant til. Etter hva jeg forstår så kan det se ut som om at Phuket slipper unna denne gangen, mens det ser verre ut for Indonesia, sier han på telefon.

- Nå er det faktisk tid for fotballtrening igjen i kveld, legger han til.

Panikk

Jordskjelvet har utløst panikk i store deler av Sørøst-Asia. Et kraftig etterskjelv har utløst endringer i havnivået.

Et jordskjelv målt til 8,7 på Richters skala rystet Aceh utenfor Indonesia onsdag formiddag norsk tid, melder Pacific Warning Tsunami Center.

Ved 13-tiden ble et kraftig etterskjelv på 8,2 registrert i samme område.

Samtidig sier et øyenvitne til Reuters at de har registrert endringer i havnivået utenfor Ache ved skjelvets episenter. Endringene skal være på rundt ti meter, men disse meldingene er ikke bekreftet.

Indonesias geologiske institutt opplyser til Reuters at de har merket en heving av havnivået i nordlige og vestlige deler av Aceh på rundt 0,8 meter.

Tsunami

AP melder at det fortsatt ikke er tegn til tsunami langs den indiske kysten. Episenteret for hovedskjelvet skal ha vært utenfor vestkysten av Sumatra, omtrent 50 til 70 kilometer sørvest for byen Padang.

Ifølge U.S. Geological Survey er episenteret 33 kilometer under havbunnen.

Myndighetene i Thailand og India har beordret folk til å evakuere fra kystområdene etter jordskjelvet.

Utenriksdepartementet i Norge sier de ikke har fått meldinger om nordmenn som trenger hjelp.

- Departementet er i løpende kontakt med våre utenriksstasjoner i regionen. Vi har så langt ikke mottatt noen meldinger om at nordmenn er rammet av følgene av jordskjelvet, skriver UD på sine nettsider.

Artikkeltags