Gå til sidens hovedinnhold

Høster nasjonal annerkjennelse

Artikkelen er over 6 år gammel

Frisklivssentralen i Sandnessjøen blir en av fem utviklingssentraler i Norge.

Helsedirektoratet har laget avtale med fem frisklivssentraler, en i hver helseregion, om å være utviklingssentraler. For Helse-Nord er det frisklivssentralen i Alstahaug som er valgt ut til å være utviklingssentralen.

– Dette viser at kommunen har gjort en god og riktig satsing hele veien siden oppstarten for over ti år siden, sier kommunalsjef i Alstahaug Kirsten Toft.

God kompetanse

Den første frisklivssentralen startet opp i 1996. Nå har vel 200 av landets kommuner en frisklivssentral, og flere er under etablering.

– Utviklingssentralene skal i samarbeid med Helsedirektoratet, bidra til erfaringsutveksling, nettverks- og kompetansebygging i frisklivssentralene. De har lang erfaring og god kompetanse, noe som er svært nyttig når vi skal videreutvikle frisklivsarbeidet, sier Henriette Øien, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet i en pressemelding.

– Det betyr at vi kommer til å være i en tett dialog med Helsedirektoratet når det kommer til forskning og nye prosjekter som blir presentert. Nye tiltak generelt vil nok bli prøvd ut i utviklingssentralene først, og vi ser på dette som en bekreftelse på at vi jobber godt innenfor området, sier Toft.

Legges merke til

I første omgang vil frisklivssentralen i Alstahaug fortsette å jobbe som de har gjort til nå, og Toft tror først og fremst dette er noe som vil bli lagt merke til eksternt.

– Vi er allerede godt kjent innenfor kommunegrensene, og vi skal opprettholde det gode tilbudet vi har i dag. Frisklivssentralen vil derimot bli mer kjent både regionalt og nasjonalt, og de ansatte vil helt sikkert bli bedt om å komme med innspill og holde forelesninger andre steder, sier Toft.

På Helgeland finnes det frisklivssentraler i Alstahaug, Vefsn, Brønnøy, Hattfjelldal, Grane og i Rana kommune.

Kommentarer til denne saken