På Kulturverkstedet i Mosjøen torsdag ble det et nært og gemyttlig møte med komponisten Geirr Tveit og lyrikeren Olav H. Hauge, formidlet i ord og toner av kulturskolerektoren i Ulvik, Erling Wollestad. Han hadde musikalsk støtte av pianisten Torgeir Kinne Solsvik på klaver og Kammerana, distriktsmusikerne i Rana.

Det er Kammerana som har tatt initiativet til den lille helgelandsturneen som avsluttes på Vega fredag kveld. Torgeir Kinne Solsvik, som i hele år har formidlet Geir Tveitt-musikk både i inn- og utland, har nemlig vært pianist i ensemblet tidligere, og ble invitert til turneen sammen med Wollestad. Wollestad er også musiker, og spilte trompet i tillegg til at han leste både dikt og dagboknotater signert Olav H. Hauge med stor innlevelse og på særmerket hardingmål.

Det ble en liten kveldsstund med god stemning, der et særdeles lydhørt publikum med stor aldersspredning kunne glede seg over Hauges ordknappe, men meningstunge tekster.

Musikalsk favnet konserten om et stort spekter av Geirr Tveits musikk, fra de tidlige såkalte invensjonene via folketoneinspirerte klaverstykker og til viser og sanger. Kammerana spilte utdrag av "Hundrad hardingtonar" - inspirert av folketoner fra Hardanger.

Denne lille konsertserien er ifølge arrangørene den eneste markeringen av dette dobbeltjubileet i Nordland.