Gå til sidens hovedinnhold

Gledelig mottaksåpning

Artikkelen er over 12 år gammel

Det er full fart på Vega fiskemottak om dagen. De siste to ukene har det i tillegg til krabbe også vært landet fisk på Gardsøya.

Mottaksleder Mikael Carlsson forteller om travle dager.

– Spesielt nå som det er så godt vær, da er det mange fritidsfiskere også ute på sjøen, forteller han. Mottaket har enkelte dager hatt tolv båter som har levert, og på gode dager har det vært opp mot 1,5 tonn hvitfisk levert på Gardsøya. Men torsdag denneuka var det bare krabbe.

– Nils Williksen i Rørvik har sendt hele arbeidsstokken til Island på julebord, så da kan vi ikke sende dem fisk, smiler Carlsson. Mottatt fisk og krabbe sendes til Rørvik med bil.

Rørvikbedriften Nils Williksen AS har nå mottaksstasjon både i Brønnøysund og på Vega, noe lederen i Vega fiskarlag, Bjørn Hansen er svært fornøyd med.

– Vi er veldig glade for at Nils Williksen har inngått dette langsiktige samarbeidet med oss, det betyr mye å levere lokalt, sier han. Det snaue året mottaket på Vega var stengt måtte fiskerne gå til Brønnøysund med lasten, noe som utgjorde opp mot tre timers gange tur retur.

På mottaket på Gardsøya har Mikael Carlsson nok å gjøre på torsdag selv uten fisk. Den ene båten etter den andre kommer til kai og leverer.

– Det kan bli litt travelt, så det er fint at vi blir to personer her fra neste uke av, smiler han.