Gå til sidens hovedinnhold

Glade juleknips

Artikkelen er over 6 år gammel

Ta årets beste julebilde! Men for all del, ikke SÅNN.

Julen er bokstavelig talt høytid for fotografering. Nå inviterer Helgelendingen sine fotoglade lesere til å sende inn julebildene på nett. Bildene blir presentert fortløpende på helg.no

Vinneren kåres 6. januar, og de beste bildene kommer på trykk i papiravisa på nyåret. Førstepremien er vinnerbildet innrammet i glass og ramme. Alle som får bildet sitt på trykk i avisa får en Helgelendingen T-skjorte.

Torild Wika, fotograf i Helgelendingen, deler gjerne sine beste julefototips:

Ta øyeblikksbilder, det er det som skjer spontant som oftest gir de beste bildene. Kom deg opp av sofaen og sørg for å ha kamera skuddklart.

Ta bildene FØR gjestene begynner å spise. Det tar seg ikke ut å ta bilder mens man har munnen full av mat. Vær forberedt slik at bildene kan tas ganske raskt og før maten er blitt kald.

Gå nært. Lampettene og maleriene på veggen er det ikke så nøye med. Forsøk heller å gå nærmere for å fange ansiktsuttrykkene.

Ta flere enn ett bilde av hver situasjon. Ta gjerne en serie bilder som forteller en historie.

Det er lov å smile og lov å se inn i kameraet, men ikke alltid.

Må du bruke blitz, pass på at du ikke står for nært motivet, ellers blir det fort overeksponert. Prøv å ta bilder uten blitz, husk å gå opp på iso-verdien. Stativ anbefales.

På denne årstiden er det masse fint fotolys ute. Er man så heldig å få besøk av sola er fargespillet enormt. Men isende snø og kulde kan også gi mange stemningsfulle motiver.

Vil du delta med glade juleknips? Finn fram julestemning, kamera og kreativitet.

Siste frist er 2. januar. Alle bilder må merkes «Juleknips». Send bildene til dele@helg.no

Vinnerbildet blir det som fanger årets juleglede best!

Kommentarer til denne saken