Gikk på bjørn i Grane

MØTTE BJØRN: Lindis Sletvik møtte en brølende bjørn 2-300 meter fra et boligfelt på Trofors. Bjørnen på bildet ble fotografert i Grane i 2009.    (Foto: Einar O. Båfjelldal)

MØTTE BJØRN: Lindis Sletvik møtte en brølende bjørn 2-300 meter fra et boligfelt på Trofors. Bjørnen på bildet ble fotografert i Grane i 2009. (Foto: Einar O. Båfjelldal)

Artikkelen er over 6 år gammel

Lindis Sletvik fikk seg en støkk i livet da hun møtte en brølende bjørn like ved boligområdet på Trofors.

DEL

– Jeg oppdaget bjørnen først da den småbrølte til meg. Den sto og brøt på noen trestubber like ved skogsveien jeg kom gående på. Jeg var mellom 50 og 100 meter fra den, forteller Sletvik.

Det var tirsdag denne uka at hun gikk en trimtur på skogsveien ved et boligfelt på Trofors.

– Jeg hadde musikk på ørene, men av en eller annen grunn tok jeg den av. Hadde ikke bjørnen brølt til meg, ville jeg ikke oppdaget den. Det er ganske gjengrodd der den sto, forteller hun.

Hva bjørnen gjorde etter at hun oppdaget den, vet hun ikke. For hun tok beina på nakken nedover mot husene.

– Jeg løp det jeg kunne, og fikk meg en ordentlig treningstur. Pulsen var i alle fall høy, sier Sletvik som aldri har sett bjørn før.

Hun lar seg ikke skremme fra å gå på tur mer, men vil ikke gå samme løypa alene med det første.

– Jeg er ikke blitt redd for å gå i skogen, men man gjør seg jo noen tanker. Det er ikke mer enn 2-300 meter ned til bebyggelsen, og barnehagen har ei grillkøte ikke langt fra der jeg så bjørnen, sier Sletvik.

Artikkeltags