Gå til sidens hovedinnhold

Fylkestingsrepresentant på glattcelle

Artikkelen er over 11 år gammel

Både fylkestingsrepresentant Ingeborg Steinholt (Rødt) og Magnus Røed Hestvik (21) fra Vega ble satt på glattcelle etter NU-aksjonen i Holmenkollen tirsdag kveld.

De to kan vente seg bøter på noen tusen kroner etter aksjonen.

Både Steinholt og Røed Hestvik var blant 17 demonstranter som sperret avkjørselen til Rica Hotel i Holmenkollen under Sanderstølkonferansen tirsdag kveld.

Aksjonen rettet seg mot den såkalte Sanderstølen-konferansen som ifølge Natur og Ungdom er en lukket oljekonferansen, som har blitt arrangert årlig siden 2003. Konferansen pågår i år fra 2.- 4.

februar, og samler norsk og internasjonal oljelobby bak lukkete dører i Oslo for å diskutere oljeindustriens framtid. Verken presse eller organisasjoner får adgang.

Magnus Røed Hestvik (21) er medlemskonsulent i Natur og Ungdom og jobber i sentraladministrasjonen i Oslo.

Han var blant NU-erne som satt lenket fast i tre kvarter før de ble fysisk fjernet av politiet.

NU har bare godt å si om politiets behandling, og har ifølge sentralstyremedlem Magnus Delsett også fått gode skussmål tilbake.

Verken Delsett eller noen andre fra NU har fått kontakt med Røed Hestvik eller de andre NU-erne som fortsatt sitter fengslet. De vet ikke når løslatelsen vil skje.

Delsett understreker at samtlige aksjonister var fullt klar over hva de var med på, og at de gjorde det ut fra samvittighet og overbevisning.

– Det er verre med økende Co2-utslipp enn å sperre veien for lobbyister, sier Delsett.

Han var selv ikke med i selve aksjonen, men filmet den på vegne av NU.

– Hvor viktig er publisiteten NU får etter en slik aksjon?

– Vi vil gjerne fortelle om hva vi gjør og hvorfor vi gjør det. Slike aksjoner er det sterkeste virkemidlet vi har, og vi tar ikke lett på det, understreker Delsett.

– Men dette dreier seg om et lukket, hemmelig møte uten innsyn. Vi ønsker å være med å ha en stemme der beslutninger fattes.

I dag demonstrerer NU lovlig mot konferansen utenfor hotellet i Holmenkollen.