Gå til sidens hovedinnhold

Folkets perlefavoritt

Artikkelen er over 9 år gammel

Det norske folk mener Vega Havhotell er Årets Reiselivsperle. Nå blir det opp til juryen å avgjøre kåringen.

Nå nærmer det seg slutten i den nasjonale kåringen der 15 reiselivsbedrifter fra hele landet konkurrerer om den gjeve prisen. Årets Reiselivsperle kåres i forbindelse med messa Reiseliv 2012, og Vega Havhotell har fått flest publikumsstemmer av alle.

Takknemlig og spent

– Det er kjempegreier. Publikum har fått stemme fram til nå, og torsdag kveld avgjøres det hvem som vinner i Oslo Spektrum. Vi er veldig, veldig glade for at publikumsavstemningen viser at vi er på 1. plass, sier en takknemlig og spent Jon Aga fra Vega Havhotell. Og legger til:

– Vi synes det er helt fantastisk i forhold til at det har engasjert så mange, at vi har fått så gode ambassadører og at de har brukt så mye tid på å stemme på oss. Det er helt fantastisk! Ikke minst har lokalsamfunnet engasjert seg, og når vi treffer folk på butikken forteller de at de stemmer, humrer han.

Jon Aga mener konkurransen også har mye å si i markedsføringsverdi. Nå har han og kona Anna Aga pakket bagasjen for å delta på Reiseliv 2012 fra fredag til søndag, for samtlige perlekandidater får hver sin stand på messa.

– Det kan hende at folk har hørt om oss gjennom avstemmingen, og nå får de besøke oss på stand, sier Aga som har med seg smaksprøver, bøker, ferske brosjyrer og tv-serien «Vegamat» å friste de besøkende med. Blant annet.

Folkets røst veier tungt

Sammen med hotelldirektøren Anna har kokken Jon bygd opp hotellet på Viksås til å bli et sted folk i regionen er stolte av.

– Både folk fra Vega, Brønnøysund, Sandnessjøen og resten av Helgeland viser oss fram i reiselivssammenheng som noe som går. Det viser at bare du satser på kvalitet og personlighet, så får du det til. Pluss masse kjærlighet til det du holder på med - at du bryr deg, sier Jon Aga.

Men havhotellet har også blitt lagt merke til langt utover Helgelands grenser. Da fagjuryen med Arne Hjeltnes i spissen skulle velge ut kandidater til Norges beste reiselivsperler, ble hotellet på ei lita øy på Helgelandskysten tatt med i det gode selskap. Og publikums stemmer kommer godt med.

– Når juryen for Reiselivsperle møtes for å avgjøre hvem som skal motta prisen, vil publikums stemmegivning veie tungt, forteller prosjektleder Torill Engelberg i Norges Varemesse. Aga har likevel ingen store forventninger.

– Vi er veldig rolige faktisk, det er ei stor kåring der masse hotell er med, og vi er kjempefornøyde med å være et av de 15!