Gå til sidens hovedinnhold

Flytter til byen

Artikkelen er over 7 år gammel

Avdeling 7 gjenoppstår i Mosjøen sentrum.

For ei drøy uke siden stengte restauranten Avdeling 7 dørene i Holandsvika. Nå er kjøkkenet i gang i de gamle lokalene til Pizzakongen, vis-à-vis Sjøsiden.

– Vi har aldri hatt noen ambisjon om å tjene masse penger, men etter at arbeiderne dro og bommen kom opp langs fylkesvei 78, er kundegrunnlaget gått ned, sier daglig leder Mari Djuplasti.

I starten gikk det rundt, men nå er det ikke mulig å opprettholde drifta.

– Vi har blant annet mistet søndagsgjestene fra byen, sier hun.

Takeaway allerede

Sammen med eier og driver Konstantinos Athanas Katsolis har hun ambisjon om å åpne dørene til den nye restauranten om halvannen måned. I god tid før sommergjestene inntar byen.

– Men vi starter med takeaway allerede nå, sier Katsolis.

Menyen skiller seg ikke nevneverdig fra det tilbudet som finnes i byen allerede: Pizza, pasta og burgere er et fast innslag hos veldig mange. Men noe er litt annerledes.

– Jeg har med meg greske retter fra hjemlandet mitt, sier Katsolis.

Han kommer opprinnelig fra Aten, men har blant annet drevet restaurant i Trondheim før han flyttet til Holandsvika. Sammen med Djuplasti har han drevet restaurant der i fem år nå.

– Lokalet i byen er litt mindre enn det vi har vært vant til. Nå blir det plass til opp mot 40 gjester, sier Djuplasti.

Totalrenovering

Lokalet leies, og nå jobber de to på spreng for å få alt klart til åpning. Den nye restauranten skal ha i alt tre ansatte.

– Vi har jobbet med dette siden nyttår. Alt blir helt nytt, og vi har bygd om lokalet noe. Blant annet for å gjøre plass til handikaptoalett.

Deler av kjøkkenet har de med seg fra sine gamle lokaler.

– Vi har hatt et tett samarbeid med mattilsynet hele veien, sånn at alt skal være på stell til åpningen. Det er også en del ekstra papirarbeid å forholde seg til, siden bygget er verneverdig.

Nå håper de to at omsetningen kan ta seg opp.

– Nå venter vi bare på sommeren. Akkurat nå er det ganske dødt i sentrum av Mosjøen, sier Djuplasti.

– Dere har ikke vurdert å starte noe helt annet, som for eksempel en gourmetrestaurant?

– Det er ikke marked for det. Det er denne menyen folk flest vil ha, sier Katsolis, som likevel lover å få enkelte spesialiteter inn på menyen.

– Vi skal blant annet ha skikkelige spareribs, sier han.

Kommentarer til denne saken