Flyr ikke midt på dagen

De ekstra meterne med rullebanen på Stokka er ferdig asfaltert. Lufthavnen er derfor åpen for trafikk døgnet rundt igjen tidligere enn antatt. (Foto: Therese Larsen)

De ekstra meterne med rullebanen på Stokka er ferdig asfaltert. Lufthavnen er derfor åpen for trafikk døgnet rundt igjen tidligere enn antatt. (Foto: Therese Larsen)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Widerøe tar ikke opp sine ruter fra Sandnessjøen selv om lufthavnen er åpen som normalt igjen.

DEL

Sandnessjøen lufthavn Stokka har vært stengt store deler av dagen siden 17. juni på grunn av asfalteringsarbeid på den nye delen av rullebanen.

Foran skjema

Arbeidet utføres i forbindelse med at rullebanen skal utvides til 1199 meter, fra dagens 840.

Flyselskapene var forespeilet at stengingen ville vare helt til 11. juli. Forrige uke fortalte imidlertid lufthavnsjef Bjørn-Ivar Blix til HA at arbeidet er ferdigstilt, og at rullebanen igjen kan tas i bruk døgnet rundt.

– Det er veldig gledelig at arbeidet ble ferdig før fristen, men vi gjenopptar likevel ikke vi våre flyginger før den planlagte oppstarten, forteller informasjonsrådgiver Catharina Solli i Widerøe til HA.

Sommerkabal

Det betyr at de fortsatt ikke flyr mellom klokken 07.00 og 16.00.

– Det er flere grunner til det, blant annet tilgangen på fly. Vi har lagt en sommerkabal basert på informasjonen fra Avinor. Derfor kommer vi ikke til å ha normal trafikk igjen før den opprinnelige fristen, forklarer Solli.

Reisende som ønsker å komme seg til og fra Sandnessjøen på dagtid vil få informasjon om alternative ruter og alternative tider.

– Dette får de informasjon om på våre nettsider, og så er det god bistand å få fra lufthavnen, sier Solli, og legger til at hun har forståelse for at mange feriereisende ønsker å reise midt på dagen.

Rutene går imidlertid som normalt før klokken 07.00 og etter klokken 16.00.

Artikkeltags