Filmer Norge fra en vennlig Harley

Artikkelen er over 12 år gammel

Pat Savage er en kjent rockeartist blant folk som kjører Harley Davidson. Nå lager han Norgesdokumentar for Discovery Channel, og lover at han er en snill kar på sykkel.

DEL

– De fjellene der borte, Pat, heter De Syv Søstre. Vet du hvilke to topper som står lengst borte fra hverandre?

– Nei...

– Haha, de to ytterste!!

Det er motorsyklist og Harley-entusiast Bjørnar Pedersen fra Andenes som serverer blues- og rockeartist Pat Savage en blaut vits, når en gruppe på ti bikere stopper i Sandnessjøen, på vei fra Nordkapp til Hafjell. Verdens nordligste utgave av Harley Owners Group (HOB) er på reise Norge på langs, blant annet for at Pat Savage skal lage såkalt "roadmovie" med masse norske herligheter. Filmen skal visstnok vises på Discovery Channel, for et millionstort publikum.

– Norge ER faktisk det beste landet i verden. Jeg er imponert over det jeg har sett. Det er slett ikke ulikt Canada, sier kanadiske Savage.

155 mil

Første episode fra Nordkapp til Ballangen er allerede ferdig. Neste snutt fra "Savage Viking Roads" inneholder blant annet utsikt fra Sjonfjellet, Saltstraumen, stopp i Vennesund, glimt av Søstrene, samt masse reinsdyr og sauer i og utenfor tunneler.

– Vi skal ligge over i Vennesund i natt, i rorbuene hans Ulrik, sier Bjørnar Pedersen. Han leder an på turen, som strekker seg over 155 mil.

– Det er bare lekkert, selv aller bakerst, etter en slik tur. De fleste av oss har rikelig å sitte på, flirer Pedersen. Noe av meningen med turen er også å vise at Harley-folka er snille gutter og jenter.

– Bikere har et noe dårlig rykte. Det er mange førstesider om klubber som dreper hverandre. Men Harley Davidson gir penger blant annet til bekjempelse av muskelsykdommen MS, sier Pat Savage.

– HOG har bestandig støttet arbeidet. Barnebarna til både Harley og Davidson hadde MS, sier Bjørnar Pedersen.

Tøft med nordligst

HOG er en verdensomspennende organisasjon med over en million medlemmer av Harley-eiere og -sjåfører, fordelt over 130 land. Det frynsete ryktet er kanskje ufortjent når det kommer til det menige medlem.

– Vi møter ikke mange mistanker underveis. I Norge har vi 1.500 medlemmer, og det er bare snille gutter og jenter. Dere i media er skyld i mye av skepsisen. Det gir nyheter med smell i, sier Bjørnar Pedersen. Han er medlem av verdens nordligste utgave av HOG.

– Det er litt tøft. Vi får henvendelser fra folk i Australia som vil være medlem hos oss, fordi det er eksotisk. Det får de lov til, sier Bjørnar Pedersen.

Artikkeltags