Gå til sidens hovedinnhold

– Etterforskning må til

Artikkelen er over 6 år gammel

For familien Adrian var det ingen tvil om at det var advokat John Christian Elden som skulle representere dem i en sak mot Alstahaug kommune.

– Jeg kan bekrefte at vi har hyret inn John Christian Elden, som er sett på som en av Norges dyktigste advokater, for å bistå oss i videre i saken mot det som for oss virker som lite tilfredsstillende saksbehandling i Alstahaug kommune. Vi er ganske sikre på at det har skjedd en alvorlig konkurransevridning mot oss som en hotellaktør, og som for oss har fått store økonomiske konsekvenser, sier Tomas Adrian.

Adrian mener at saksgangen er så uryddig at det var nødvendig å få noen utenfra til å se på saken.

– Her er det så mye grums at noen utenfra må etterforske hva som har skjedd og ikke skjedd. Det virker som at det er sterke næringsinteresser som har fått gjennom både kulturhus/badeland og Rica-utbyggingen, og at et knippe personer i kommunen kan ha styrt og initiert prosessene til fordel for disse.

Han viser til lav pris for hotell og parkeringstomta, og at opsjonsavtalen var ugyldig i 2012.

– Bare det at prisen på ei ferdigregulert hotelltomt hvor man kan bygge 4.500 kvadrat midt i sentrum er satt til to millioner er betenkelig. For en utbygger av hotellet utgjør tomteprisen kun cirka 1,5 prosent av byggepris, noe som er uhørt midt i sentrum i en by, sier Adrian og fortsetter:

- Alle som driver med eiendom vet at en normal pris ville vært 5.000 kroner per kvadrat man kan bygge. Dermed burde den blitt solgt for 22,5 millioner kroner Det viser seg også at opsjonen ikke var gyldig da vi vurderte å legge inn et bud på ti millioner kroner. Vi ba om innsyn, men fikk aldri noe svar fra kommunen og lurer på hvorfor.

Kommentarer til denne saken