En epoke er over

TAP: Nattklubben Ranoma på Rica Meyergården Hotell har de siste åra vært drevet med tap. Administrerende direktør Ove Bromseth skjønner at nedleggelsen er trist for trofaste kunder. Foto: Øyvind Bratt

TAP: Nattklubben Ranoma på Rica Meyergården Hotell har de siste åra vært drevet med tap. Administrerende direktør Ove Bromseth skjønner at nedleggelsen er trist for trofaste kunder. Foto: Øyvind Bratt

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Etter nesten 21 år er det slutt. Ramona har stengt dørene.

DEL

Den siste halvliteren ble tappa og den siste låta spilt lørdag. Da var det ugjennkallelig slutt for det som har vært en utelivsinstitusjon i Mo i Rana i to ti-år.

Nattklubben Ramona på Rica Meyergården Hotell ble åpna høsten 1991.

Den gang ble den beskrevet som en blanding av danskebåten og den velkjente nattklubben Bajazzo i Trondheim, smiler Ove Bromseth som er administredende direktør ved hotellet.

Smiler gjør han også når han legger til at det nok er mange par på Mo som har funnet hverandre nettopp på Ramona.

At nattklubben nå stenger dørene kommer ikke som noen bombe, verken på gjester eller ansatte.

– Dette har ligget i korta ei god stund nå. Nattklubben har gjennom de siste åra vært drevet med underskudd og ville nok neppe overlevd så lenge hvis den hadde vært en egen enhet. Den øvrige hotelldrifta kunne ikke lenger subisidiere nattklubben, sier hotelldirektøren som er glad for at ingen av de som har vært ansatt på Ramona mister jobber som følger av at den stenger.

– At vi nå velger å stenge, er selvsagt trist for dem som er glade i Ramona, men nå er det nå engang slik at slike nattklubbkonsepter er utdødende. Folks utelivsmønster har endra seg og nå er det mindre pub-, bar- og cafe-enheter som gjelder. Dessuten går folk ut på byen mye senere enn det tilfellet var før. Når gjestene ikke kommer før ved ett-tida og det da er en drøy time til stengetid sier det seg selv at salgstida blir kort, sier Bromseth som peker på at innstramminga i skjenketida som kommunestyret nå har gjort ville ha forverret ting enda mer.

Selv om nattklubben nå er stengt, har Bromseth og Meyergården planer om å arrangere et skikkelig gravøl for etablissementet.

– Nærmer jul skal vi sørge for ei verdig avslutning, sier han.

Artikkeltags