Gå til sidens hovedinnhold

En ekte ABBA-suksess

Artikkelen er over 12 år gammel

Det er bare å gi seg ende over. Abba-showet «The name of the game» skapte historie i Sandnessjøen lørdag.

Like etter forestillingens slutt er det ikke enkelt å velge ut kun et knippe godord fra en lang liste med potensielle superlativer. Men – 100 aktører har lørdag ettermiddag vist at Sandnessjøen og Leirfjord kan sette opp noe virkelig stort når man bare går inn for det.

Abba-showet «The name of the game» har blitt en aldeles komplett pakke av skuespill, sang og storbandmusikk. Jeg er så imponert at halvparten hadde rukket til å være overveldet, og jeg har garantert 500 betalende publikummere med meg når jeg sier det. Et modig sjansespill av et prosjekt har blitt en stor opplevelse av ei forestilling.

Handlingen utspiller seg på et klassetreff der det viser seg at hakkekyllingen Marianne har blitt sangstjerne i Sverige, og den kule Jeanette, som mobbet Marianne i skoledagene, er direkte misfornøyd med tilværelsen som resepsjonist i et reklamebyrå. Showet er nydelig bundet sammen av fint skuespill som elegant glir over i Abba-låter, og som nær sagt selvfølgelig ender med at Marianne (Jill Larsdotter Lyngøy) synger «Thank you for the music.»

Jeg sier det samme, og takker samtidig manusforfatter Beate Skogsholm for klumpen i halsen. Søndagens forestilling er også utsolgt. Fullt fortjent.

Les og se mer jubel i Helgeland Arbeiderblad mandag.