Elisabeth debuterte i operaen

STORT: Elisabeth Turmo syntes det var gjevt å debutere i hovedsalen på operahuset. Her ser vi ei blid mosjøjente i etterkant av konserten. (Foto: Svein Halvor Moe)

STORT: Elisabeth Turmo syntes det var gjevt å debutere i hovedsalen på operahuset. Her ser vi ei blid mosjøjente i etterkant av konserten. (Foto: Svein Halvor Moe)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Elisabeth Turmo satte sent søndag kveld sluttstrek for en begivenhetsrik uke. Det gjorde hun med å delta sammen med Oslo Filharmoniske Orkester i den direktesendte TV-konserten i Operahuset.

DEL

– Jeg har opplevd mye de siste dagene. Jeg vil på ingen måte ha vært dette foruten, sa Elisabeth til Helgeland-Arbeiderblad i går ettermiddag.

Da var hun i gang med forberedelsene til søndagens konsert med filharmonikerne. 16-åringen var en av dem i Norsk Barnesymfoniorkester som ble tatt ut til å supplere det anerkjente orkesteret. Det var bonus for mosjøjenta som har oppholdt seg i hovedstaden i en uke. Det med tanke på at Norsk Barnesymfoniorkester har øvd daglig i det siste, for at de skulle være best mulig forberedelse til lørdagens seanse i operahuset.

Ikke stress

Turmo syntes naturlig nok det var stort å få spille i Operahuset.

– Jeg fikk prøve meg her i en mindre sal på onsdag. Men det kan ikke måle seg med å spille i hovedsalen. Det er inspirerende å få spille foran så mange skuelystne, sier Elisabeth. Hun lot seg ikke stresse av trøkket og de mange publikummerne som hadde møtt opp for å følge den timelange konserten. Det ble åtte nummer før det lokale innslaget og musikere fra hele landet ble klappet av scenen.

Dyktig dirigent

Konserten så dagens lys i forbindelse med at Menuhin Competition 2010 ble arrangert i Oslo.

Det er et arrangement som har status som uoffisielt VM for fiolinister. 42 fiolinister fra hele verden ble tatt til finalespill etter en tøff kvalifiseringsrunde. Hele fem av dem var norske. Det er neppe tilfeldig når vi vet hvilken bredde det er innen denne sjangeren blant de yngste i Norge. Norsk Barnesymfoniorkester er en indikasjon på at etterveksten er god.

Elisabeth har fått innblikk i hva som kreves og forventes dersom hun har ambisjoner om å ta opp kampen med de beste. 1993-modellen som pendler jevnlig til Oslo for å utvikle sine musikkferdigheter, har ikke blitt mindre motivert etter det hun har vært med på de siste dagene. Hun syntes der var stort å få være med i en prestasjonsgruppe som ble ledet av Årdal. Turmo beskriver han både som entusiastisk og dyktig.

– Det har som sagt vært intense og hektiske dager etter at jeg kom til Oslo. Programmet har faktisk vært så tett at jeg ikke har fått shoppet noe, sa Turmo og trakk på smilebåndet.

Artikkeltags