Dyreste tomta i byen

FØRST I GANG: Svein Johnny Johansen er den første som går i gang med å bygge hus på Aspåstoppen. (Foto: Torild Wika)

FØRST I GANG: Svein Johnny Johansen er den første som går i gang med å bygge hus på Aspåstoppen. (Foto: Torild Wika)

Artikkelen er over 6 år gammel

Svein Johnny Johansen har kjøpt Vefsns til nå dyreste tomt i et ordinært byggefelt.

DEL

Tomteprisene i byggefelt i Vefsn varierer mellom 80.000 og 800.000 kroner.

Kommunens dyreste tomter ligger på Aspåstoppen på Olderskog. Her har selskapet Boligvekst AS tre av fem tomter igjen i det omstridte boligfeltet. Utbyggingen skapte store protester, og de opprinnelige planene ble redusert. Feltet ble godkjent med fem tomter,

Tomtene ble ferdig opparbeidet med vei, vann og avløp for et par år siden, men først nå er Svein Johnny Johansen som første husbygger i gang med konkrete byggearbeider. Han har betalt om lag 800.000 kroner.

– Når huset blir på 4,5 millioner, betyr ikke tomteprisen så mye, sier han.

Billigst på Granmoen

Vefsn kommune tilbyr tomter på Granmoen fra 70.-80.000 kroner og oppover, opplyser Janne Båtstrand. I de nye boligfeltene på Andås er prisen nå 520 kroner kvadratmeteren. Prisen er nylig steget fra 370 kroner.

I Kulstadlia er det fortsatt tomter igjen til mellom 200 og 260 kroner kvadratmeteren.

Opparbeiding

Torbjørn Jacobsen har gjennom eiendomsselskapet Skaland Eiendom lagt ut 14 tomter på Skaland. Halvparten er fortsatt ledige. Prisen er 430 kroner kvadratmeteren, opplyser han. Tomtene er alle mellom ett og halvvannet mål.

Jacobsen peker på noen fallgruver i forbindelse med sammenlikning av tomtepriser. Tomtas beskaffenhet avgjør totalprisen, understreker han, og viser til at det for eksempel kan være nødvendig å sprenge stein eller grave ut leire.

Gunnar Holmen har lagt ut tomter i byggefeltet Vollstad på Aufles i Vefsn. Der er prisen 150.000 kroner pr. enhet, men framføring av vei, vann og avløp vil komme i tillegg, opplyser han.

Artikkeltags