– Det gjelder å være modig

SPENNENDE: Kristine Maudal passer inn Galleria mellom utstillinger i San Francisco og Monaco. - Det er spennende å komme hit, sier hun.

SPENNENDE: Kristine Maudal passer inn Galleria mellom utstillinger i San Francisco og Monaco. - Det er spennende å komme hit, sier hun.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kristine Maudal er tilbake i Mosjøen under Galleria Kunstfestival. Hun mener det krever mot å være kunstner på heltid.

DEL

Rett fra utstilling i San Francisco kan årets festivalkunstner si ett og annet om kontraster.

– Det er to år siden jeg var her sist, og siden jeg er halvt mosjøværing er det naturlig å komme tilbake hit. Det er uvant for meg å vise fram bildene mine der folk oppholder seg til vanlig, men jeg synes det er kjempespennende, sier Maudal.

Maler musikk

Trønderkunstneren fikk velge på øverste hylle hvor hun ønsket å stille ut, og da ble valget Gilles.

– Det er et flott lokale med fin intimitet. Responsen fra publikum var veldig bra her sist, så jeg håper på en reprise, sier Kristine som har med seg bilder fra prosjektet "Found Rhythm" denne gangen.

Utstillingen "Found Rhythm" er en del av et prosjekt Maudal har jobbet med de siste årene der hun, kort sagt, maler musikk. Gjennom dialog med internasjonalt anerkjente DJs bruker hun deres house/techno mikser og jobber med å overføre det spontane uttrykket som stort sett finnes på dansegulvet til lerretet. Det å uttrykke seg gjennom malerier, beskriver Maudal som å drive med ekstremsport.

– Jeg holder på med det også, så jeg vet hva jeg snakker om. Det krever mot å utlevere seg og kunsten på denne måten. Jeg har hatt et vanlig yrke også, og det er tøft nok det. Men dette er på et annet nivå, sier hun.

Fullt hus

Lørdag så hun imidlertid fram til å få åpningen unnagjort, slik at hun kunne ta seg en runde for å se på de andre utstillingene.

Og en av utstillingene som fristet mest, var Karl Patrick Stedenfeldt og Trond Erik Munkebys verk i Strandgata 3. Munkeby stiller ut graffiti, mens Stedenfeldt har med seg maleri.

– Det er fantastisk å komme hit til Mosjøen på Galleria. Jeg har vært her før, mens Trond Erik er her for første gang. Lokalet er suverent og vi gleder oss til hele uka, sier Stedenfeldt.

Det sure været så ikke ut til å legge noen demper på publikumsaktiviteten lørdag. Det var godt med folk på de forskjellige utstillingene.

Folksomt var det også lørdag kveld da Vidar Busk, Daniel Eriksen og det lokale gitartalentet Henrik Skog underholdt på et fullstappet Gilles.

Artikkeltags