Danner nytt baseselskap

Artikkelen er over 11 år gammel

FG Eiendom har fått med seg SIVA AS og Marida Eiendom AS, der Olav Thon indirekte har interesser, for å stifte Forsyningsbase Midt AS, med tilhold på SIVA-anlegget på Strendene

DEL

Selskapet kan bli en konkurrent til Helgelandsbase hvis partene ikke får til et samarbeid. I går ettermiddag kom det brev til ordfører Magne Greger i Alstahaug kommune fra Tore Larsen i FG Eiendom. I brevet tilbyr han Alstahaug en eierandel på mellom 10 og 15 prosent i det planlagte baseselskapet som man ønsker å etablere på SIVA-området på Strendene.

Ressurser

Magne Greger var i møte med Statoil i Brønnøysund i går kveld og hadde ikke sett brevet fra FG Eiendom. I en kort kommentar slår han fast Alstahaug allerede er inne i et baseselskap, nemlig Helgelandsbase.

– Men reint prinsipielt er vi jo interessert i å skaffe flest mulige ressurser til Alstahaug for å bygge opp moderne anlegg som kan svare på de utfordringer oljeindustrien vil komme med i årene som kommer, slår han fast.

Magne Greger er medlem av styret i Helgelandsbase Eiendom AS som skal ha styremøte kommende mandag. Han vil der ta opp brevet fra FG Eiendom sånn at Helgelandsbase Eiendom skal være kjent med hva som er under planlegging.

Ikke plass for to

Direktør ved Helgelandsbase i Sandnessjøen, Frans Nilsen, har ikke hørt om planene til FG Eiendom og samarbeidspartnerne. Han er forbauset over at noen har sånne planer på det nåværende tidspunktet.

– Sånn som situasjonen er i dag og i lang tid framover, er det ikke plass for to selskaper. Det vil være dårlig forretning for begge parter, slår Nilsen fast. Han peker også på at Helgelandsbase i mange år vil ha hånd om alle de kontraktene som er i sirkulasjon rundt Sandnessjøen.

Frans Nilsen er også skeptisk til å lokalisere en forsyningsbase på Strendene. Helgelandsbase har for lenge siden vurdert Strendene og funnet området uaktuelt, både fordi været kan ødelegge mye, og fordi områdene er for små og fordi oljeselskapene finner det for langt å gå under brua og rundt, i stedet for å komme direkte inn til Sandnessjøen, enten vi snakker om Holmen eller Horvnes, opplyser Frans Nilsen som slår fast at Helgelandsbasen skal være på Horvnes i 2008.

Sannhetens øyeblikk

Tore Larsen i FG Eiendom er enig i at det ikke er plass for to baseselskap i Sandnessjøen. Han vil derfor gjerne inngå en eller annen form for samarbeid med Helgelandsbase Eiendom AS.

– Jeg er enig i at det ikke er plass for to selskaper, men Helgelandsbase Eiendom vil ganske snart møte sannhetens øyeblikk når de skal gå i gang med investeringene på Horvnes. Men vår gruppering har penger. Ganske mye penger. Iallfall så mye penger som skal til for å bygge ut en moderne forsyningsbase, slår Tore Larsen fast.

Han mener SIVA-anlegget på Strendene er et mye bedre og ikke minst, billigere alternativ enn Horvnes og har ingen forståelse for redselen for uværet fra aust som rammer Botnfjorden ganske mange ganger per år. I brevet til Alstahaug kommune blir det også gjort oppmerksom på at det nye selskapet som er under stifting, allerede har vært i kontakt med to nasjonale operatørselskap som er sterkt interessert i å gå inn i en framtidig base for Nordland på Strendene.

Artikkeltags