Dagmar (78) skal på singelfesten

KLAR FOR SINGELFEST: - Folk må gå på fest alt mens hodet og føttene fungerer, sier Dagmar Sigerstad Johansen (78) fra Sandnessjøen. I kveld skal hun på singelfesten i Helgelandshallen. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

KLAR FOR SINGELFEST: - Folk må gå på fest alt mens hodet og føttene fungerer, sier Dagmar Sigerstad Johansen (78) fra Sandnessjøen. I kveld skal hun på singelfesten i Helgelandshallen. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

– Det er lov å titte på mannfolkene, smiler Dagmar Sigerstad Johansen. Lørdag kveld skal 78-åringen på singelfesten i Sandnessjøen. Mest for å danse.

DEL

– Man må ikke tenke på alder. Folk må gå på fest alt mens hodet og føttene fungerer, sier Dagmar Sigerstad Johansen fra Sandnessjøen.

78-åringen påstår hun har sovet dårlig etter at Helgeland Arbeiderblad spurte om en prat med singelfestens kanskje eldste påmeldte. I kveld lørdag er det fullt party i Helgelandshallen, der komiker Tommy Steine er det største trekkplasteret. I hvert fall på scenen. Dagmar er klar til å danse og le seg gjennom kvelden.

– Han Tommy Steine har jo en utrolig flott sangstemme. Jeg så "Allsang på grensen" på TV, og det var fantastisk. Jeg gleder meg veldig til showet hans. Å høre sang og musikk er ekte livsglede, sier Dagmar.

Ser på gutta

Hun var litt i tvil om singelfesten var noe for henne, men venninnene ville ha Dagmar med. Lang betenkningstid var det ikke snakk om.

– Venninnene mine pratet mye om denne festen, og da ble jeg smittet. Dette er jo bare ungdommer på litt over 60 år, men de er også alene, så da går vi sammen, sier Dagmar. Det er 15 år siden hun ble enke.

– Men jeg skal ikke på sjekker'n. Det må i så fall komme helt naturlig, flirer Dagmar.

– Det er vel lov å titte litt på mannfolkene?

– Ja, det kan man gjøre til man fyller hundre. Det går godt an å danse og flørte, men jeg vil ikke ha ny kjæreste. Jeg har det bra som jeg har det, sier Dagmar.

Første og siste dans

Hun er rimelig nyinnflyttet i utbygget til det gamle huset sitt i Kirkeveien i Sandnessjøen. Sønn, svigerdatter og barnebarn bor vegg i vegg. Dagmar setter pris på å ha noen rundt seg.

– Det er veldig viktig at eldre folk er sosiale. Det er en glede å være sammen med andre mennesker. Jeg tror det er altfor mange som setter seg ned alene. Det er bare tull at man er "for gammel" til å gå på fest, sier Dagmar. 78-åringen er svært danseglad, og ser fram til en svingom når bandet Kult framfører sin nye "singelsingel" i Helgelandshallen.

– Jeg tar gjerne både første og siste dans. Jeg har sluttet med swing på grunn av balansen, men danser både vals og reinlender, sier Dagmar.

– Er mannfolkene noe tess på gulvet da?

– Tja, men det er nok kvinnfolkene som står på mest. Menn må ha seg en liten en først. Du skal bare se. Jeg pleier å være med på "Dansens venner" på HIAS en gang i måneden. Det er også veldig koselig. Jeg er ikke blant de yngste der heller, sier Dagmar.

Støtter sykehuset

Hun er svært begeistret for at overskuddet av singelfesten skal gå til MR-skanner ved sykehuset i Sandnessjøen.

– Jeg håper det blir mye penger. Det er viktig å støtte opp om sykehuset, sier Dagmar. Hun mener sykehuset har vært verdens koseligste arbeidsplass. Barnepleieren jobbet nesten 40 år på fødeavdelingen.

– Jeg sluttet å gå ekstravakter da jeg var 74 år, sier hun. Dagmar møter stadig folk som hun ga en trygg start på livet.

– Det er jo både artig og flaut, for det er ikke alle jeg kjenner igjen. Men mødrene husker meg, sier Dagmar.

Fjell og fotball

Hun tilbringer mange kvelder alene, men sier at hun aldri er ensom. Det går nesten ikke en dag uten at noen ringer på døra, og Dagmar er selv ingen stuegris.

– Jeg har vært høyt til fjells og plukket tyttebær. Jeg får egentlig ikke lov til å gå alene, men jeg tar på meg refleksvest slik at de ser meg hvis jeg ramler, flirer Dagmar. De små grå trimmer hun blant annet på tippekupongen.

– Dette må vel bli 12 rette, sier hun.

– Jeg har mange favorittlag, og jeg helgarderer alle. Da har jeg i hvert fall riktig på dem, smiler Dagmar, og røper en skuffelse fra to uker tilbake.

– Arsenal tapte på hjemmebane mot Hull. Da fikk jeg bare ni rette, og gikk glipp av 600 kroner i premie, sier Dagmar Sigerstad Johansen, klar for singelfest i Sandnessjøen.

– Jeg håper bare at noen byr meg opp!

– Hvis ikke gjør du det vel selv?

– Ja, jeg får gjøre det!

Artikkeltags